Instagram: Πιστοποίηση της ηλικίας των νεαρών χρηστών με Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε μια ακόμη προσπάθεια για να σιγουρευτεί πως οι νεαροί χρήστες του Instagram είναι αρκετά μεγάλοι ηλικιακά για να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα, η Meta ανακοίνωσε νέες μεθόδους πιστοποίησης που εμπλέκουν είτε την Τεχνητή Νοημοσύνη είτε τους followers τους.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι χρήστες του Instagram στις ΗΠΑ που επιχειρούν να αλλάξουν την ημερομηνία γεννήσεως ώστε να φαίνονται άνω των 18 ετών θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις τρεις μεθόδους πιστοποίησης: να ανεβάσουν την ταυτότητα τους, να τραβήξουν ένα video - selfie ή να ζητήσουν από τους followers τους να εγγυηθούν για την ηλικία τους.

Η μέθοδος με την ανάρτηση της ταυτότητας υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, και η Meta ισχυρίζεται πως το αντίγραφο αποθηκεύεται με ασφάλεια στους servers της και διαγράφεται μετά από 30 ημέρες. Η διαδικασία ελέγχου παίρνει συνήθως δύο ημέρες και μπορείς να συνεχίσεις κανονικά την χρήση του Instagram έως ότου ολοκληρωθεί.

Η δεύτερη μέθοδος με το video-selfie φαίνεται ότι θα είναι η πιο γρήγορη, καθώς αλγόριθμος Τεχνητής Νοημοσύνης θα παρακολουθεί το video και μέσα σε 20 λεπτά θα έχει αποφανθεί αν όντως είσαι πάνω από 18 ετών. Ο αλγόριθμος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Yoti που εξειδικεύεται σε λογισμικό ασφαλείας και πιστοποίησης ηλικίας. Ουσιαστικά το Instagram θα στέλνει το video-selfie στην Yoti, εκείνη θα το αναλύει και έπειτα θα παρέχει μια εκτίμηση για την ηλικία σου. Αφότου ολοκληρωθεί η διαδικασία, το video-selfie θα διαγράφεται τόσο από την Yoti, όσο και από το Instagram.

Τέλος, η τρίτη μέθοδος είναι να ζητήσεις από τρεις followers να εγγυηθούν για την ηλικία σου. Αυτοί θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να μην συμμετέχουν σε άλλη παρόμοια διαδικασία εγγύησης ηλικίας για κάποιον άλλο χρήστη. Αφότου στείλεις το αίτημα σου, οι παραλήπτες θα έχουν 72 ώρες στην διάθεση τους για να απαντήσουν.

[Instagram]

Loading