Η Intel εξαγοράζει τη McAfee για $7.68 δις.

Η Intel ήρθε σε συμφωνία με τη McAfee Inc. για την εξαγορά της δεύτερης με αντίτιμο $7.68 δις. ($48/μετοχή). Τα Δ.Σ. των δύο εταιριών έχουν εγκρίνει την αγοραπωλησία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της και από το σύνολο των μετόχων.

Πρόκειται για τεράστιο βήμα για την Intel, μια εταιρία κατασκευής hardware που εξαγοράζει μία τεράστια εταιρία του χώρου των προγραμμάτων ασφαλείας, στην οποία πιστεύουν ότι πλέον η ασφάλεια αποτελεί πρωταρχικό τομέα στο χώρο των υπολογιστών, και για αυτό το λόγο προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση.

Ο Paul Otellini, πρόεδρος και CEO της Intel, δήλωσε:

"Με την ταχύτατη ανάπτυξη και εξάπλωση των συσκευών που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, ακόμα περισσότερα στοιχεία της ζωής μας έχουν περάσει στον online χώρο. Παλαιότερα, η ενεργειακή απόδοση και αξιοπιστία και η δυνατότητα σύνδεσης καθόριζαν τις απαιτήσεις των υπολογιστών, αλλά πλέον προστίθεται ένα τρίτο προαπαιτούμενο, η ασφάλεια"

Το γεγονός ότι η McAfee Inc. παρουσίασε αξιοσημείωτη ανάπτυξη το τελευταίο εξάμηνο, ώθησε την Intel να επισπεύσει τις διεργασίες. Τώρα, είτε θα πρόκειται για προϊόντα hardware με ενισχυμένη ασφάλεια είτε απλά για software ασφαλείας, η Intel αποτελεί πλέον βασικό παίχτη της αγοράς!

Να σημειωθεί ότι η McAfee θα συνεχίσει να λειτουργεί ως θυγατρική εταιρία, η οποία θα αναφέρεται στο τμήμα Intel Software and Services Group.

Loading