iOptic: Έξυπνοι φακοί επαφής σου χαρίζουν τη βιονική όραση του Superman! [CES 2014]

contact-lens

Η Innovega παρουσίασε στη CES 2014 τους νέους high-tech φακούς επαφής της με την ονομασία iOptic, σχεδιασμένους να σου χαρίζουν τη βιονική όραση του Superman...

Οι επαναστατικοί φακοί επαφής σου παρέχουν ικανότητα εστίασης σε κοντινά και μακρινά αντικείμενα σε επίπεδα πολύ ανώτερα του φυσιολογικού ματιού (κάτι αντίστοιχο με τους τηλεσκοπικούς φακούς επαφής με δυνατότητα 2.8x οπτικού ζουμ που είδαμε στο παρελθόν). Για παράδειγμα αν πλησιάσεις το δάχτυλο σου κοντά στα μάτια σου φορώντας τους ειδικούς φακούς επαφής, θα μπορείς να διακρίνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια του δακτυλικού σου αποτυπώματος, ακόμα και τις πιο λεπτές γραμμές που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Πέρα από τους φακούς επαφής, η εταιρεία κατασκευάζει και συνοδευτικά γυαλιά τα οποία μπορούν να προβάλλουν εφαρμογές και πολυμέσα παρέχοντας παρόμοια εμπειρία με τα γυαλιά Google Glasses και επιπλέον σε συνδυασμό με τους φακούς επαφής ενισχύουν ακόμα περισσότερο την όρασή σου.

Όσο για το πεδίο όρασης, η εταιρεία αναφέρει ότι σε αντίθεση με τα Google Glasses που αναπαριστούν την εικόνα ενός smartphone σε απόσταση 60 εκατοστών από τα μάτια σου,  τα δικά της γυαλιά προσφέρουν έξι φορές καλύτερη ανάλυση και 20 φορές μεγαλύτερο πεδίο όρασης.

Μελλοντικός στόχος της εταιρείας είναι η τεχνολογία της να μπορέσει να αντικαταστήσει πλήρως τα smartphones...

[via]
Loading