iOS 14.5: Ξεκλείδωμα Face ID ακόμα και αν φοράς μάσκα, αρκεί να έχεις Apple Watch...

Διαθέσιμη η πρώτη beta της έκδοσης iOS 14.5 για developers, η οποία αποκαλύπτει ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος που θα διανεμηθεί στα iPhone σε μερικές εβδομάδες.

Μία από τις νέες λειτουργίες σχετίζεται με την πανδημία COVID19 και την απαραίτητη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Είναι γεγονός ότι η μέθοδος βιομετρικού ξεκλειδώματος του iPhone με το Face ID δεν λειτουργεί όταν φοράς μάσκα, αλλά με την έλευση του iOS 14.5, όσοι χρήστες φορούν και Apple Watch θα μπορούν να ξεκλειδώσουν τα iPhone με την πιστοποίηση να γίνεται αυτόματα λόγω της κοντινής απόστασης μεταξύ των δύο συσκευών.

Σε άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά καταγράφεται η υποστήριξη των τηλεχειριστηρίων των PlayStation 5 και Xbox Series X, η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων έκτακτης ανάγκης μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri, η υποστήριξη dualSIM 5G και φυσικά η έλευση του περίφημου App Tracking Transparency που έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ Apple και Facebook.

Διαβάστε επίσης: Facebook vs Apple: Ένας «θερμοπυρηνικός» πόλεμος για την ιδιωτικότητα των χρηστών

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

**Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το iClarified.

Loading