iOS 15.4: Διαθέσιμο για Face ID με μάσκα, χρήση του iPhone ως POS και πολλά άλλα

Διαθέσιμη εδώ και μερικές ώρες τα iOS 15.4 και iPadOS 15.4, με τις νέες μεγάλες αναβαθμίσεις της Apple για τα λειτουργικά συστήματα των iPhone και iPad αντίστοιχα να φέρνουν πληθώρα σημαντικών νέων χαρακτηριστικών. Ας τα δούμε, λοιπόν, τι νέο φέρνουν.

Face ID φορώντας μάσκα

Δυνατότητα να ξεκλειδώνεις τη συσκευή σου φορώντας μάσκα, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να φοράς το Apple Watch. Η εταιρεία προειδοποιεί, βέβαια, ότι η λειτουργία του Face ID είναι σαφέστατα πολύ πιο ασφαλής όταν βλέπει όλο το πρόσωπο του χρήστη, αλλά σίγουρα είναι μια καλοδεχούμενη προσθήκη για την εποχή μας, ειδικά αν δεν έχεις στη διάθεση σου Apple Watch. Ουσιαστικά, το Face ID θα διαβάζει πλέον μόνο την περιοχή γύρω από τα μάτια και μπορεί να αναγνωρίσει σωστά ακόμη και όταν φοράς γυαλιά οράσεως, όχι όμως ηλίου.

Το Face ID με μάσκα λειτουργεί μόνο στις σειρές iPhone 12 και iPhone 13, ενώ επιτρέπει και την έγκριση συναλλαγών μέσω Apple Pay, όπως και την είσοδο σε third-party εφαρμογές.

Emojis

Έρχονται 37 νέα emojis και 75 προσθήκες διαφορετικού τόνου χρώματος για το δέρμα, επομένως, θα βρίσκουμε συνολικά 112 νέα emojis.

Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων στις προσωπικές αυτοματοποιημένες διεργασίες μέσω του Shortcuts

Η Apple προσθέτει την επιλογή “Notify When Run” για να ενεργοποιείς ή να απενεργοποιείς τις ειδοποιήσεις που έρχονται στη συσκευή όταν τρέχει κάποια αυτοματοποιημένη διεργασία που έχεις ρυθμίσει ο ίδιος στην εφαρμογή Shortcuts. Για να εμφανιστεί η επιλογή θα πρέπει πρώτα να έχεις απενεργοποιήσει τη λειτουργία “Ask Before Running”.

Apple Card Widget

Προστίθεται νέο widget σχετικά με την Apple Card στο Today view, το οποίο μπορείς να προσθέσεις στην αρχική οθόνη του iPhone. Σε αυτό εμφανίζεται το υπόλοιπο του λογαριασμού σου και τα καθημερινά έξοδα στις διάφορες κατηγορίες.

iCloud Keychain Notes

Δυνατότητα να προσθέτεις σημειώσεις σε κάθε καταχώρηση password, όπως περίπου το γνωρίζουμε από εφαρμογές τύπου 1Password. Η πρόσβαση στο iCloud Keychain γίνεται μέσα από το μενού των ρυθμίσεων στην ενότητα “Passwords”.

Animations στα 120Hz για Third-Party εφαρμογές στο iPhone 13 Pro

Η Apple διορθώνει το Core Animation bug που δεν επέτρεπε σε third-party εφαρμογές να τρέχουν τα animations σε ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz στο iPhone 13 Pro.

Custom Email Domains

Με το iOS 15.4 υποστηρίζονται τα custom domains για λογαριασμούς email (π.χ. xxxx @ techgear.gr) στα πακέτα της υπηρεσίας iCloud+. Η επιλογή βρίσκεται στο μενού των ρυθμίσεων Settings -> Apple ID -> iCloud -> iCloud Mail.

SharePlay

Δυνατότητα ενεργοποίησης του SharePlay στις εφαρμογές που το υποστηρίζουν απευθείας από το μενού διαμοιρασμού.

TV App Customization

Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής TV μπορείς να επιλέξεις είτε “Still Frame” είτε “Poster Art” για να βλέπεις μια σταθερή εικόνα (πρώτη επιλογή) ή την κεντρική εικόνα του show/ταινίας που είναι να προβληθεί στη συνέχεια.

Passkey Website Sign-in

Νέα λειτουργία που σου επιτρέπει να πραγματοποιήσεις sign-in σε ιστοσελίδες και εφαρμογές σε Mac και iPad χρησιμοποιώντας κάποιο iPhone που έχει αποθηκευμένο το passkey. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες / εφαρμογές που επιτρέπουν την είσοδο μέσω Face ID ή Touch ID θα μπορούν να πιστοποιήσουν την ταυτότητα σου από το iPhone που χρησιμοποιείς, χωρίς να εισάγεις κάποιο password.

Emergency SOS

Δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσης έκτακτης ανάγκης (SOS) κρατώντας παρατεταμένα κρατημένα τα home + volume buttons μέχρι να ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση. Εξακολουθεί να γίνεται το ίδιο όταν πατήσεις 5 φορές συνεχόμενες το home button, αλλά θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει τη λειτουργία από το μενού των ρυθμίσεων και την ενότητα Emergency SOS.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού στην εφαρμογή Health

Πλέον μπορείς να προσθέσεις τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της COVID19 στις εφαρμογές Health και Wallet.

Tap to Pay on iPhone

Το iOS 15.4 φέρνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς το iPhone ως τερματικό POS για να δέχεσαι πληρωμές από συμβατά iPhone μέσω Apple Pay, από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που υποστηρίζουν ανέπαφες πληρωμές και από άλλα ψηφιακά πορτοφόλια χωρίς να χρειάζεσαι ξεχωριστή συσκευή. Αυτό προϋποθέτει, φυσικά, ότι υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί ή οι υπηρεσίες πληρωμών σε κάθε χώρα.

Μεταφράσεις στον Safari browser

Ο web browser της Apple υποστηρίζει την αυτόματη μετάφραση στα Ιταλικά και τα Κινέζικα (παραδοσιακά).

Apple News

Ακόμα πιο εξελιγμένη αναζήτησή ηχητικού περιεχομένου μέσα από την καρτέλα Audio ή από το Today feed.

Podcast Filters

Νέα φίλτρα για την καλύτερη ταξινόμηση των podcasts σε played, unplayed, saved ή downloaded.

Αναβαθμίσεις για την offline χρήση του Siri

Ο ψηφιακός βοηθός Siri θα γνωστοποιεί στον χρήστη την ημέρα και την ώρα ακόμα και όταν η συσκευή βρίσκεται εκτός δικτύου, ενώ προστίθεται ακόμα μία φωνή.

Μέτρα Anti-Stalking για τα AirTags

Όταν ρυθμίζεις ένα AirTag ή γενικότερα ένα αξεσουάρ Find My, θα εμφανίζεται μια προειδοποίηση πως η συσκευή είναι συζευγμένη με κάποιο Apple ID και ότι αν τη χρησιμοποιείς για να παρακολουθείς κάποιον χωρίς τη συγκατάθεση του, τότε είναι παράνομο.

Cosmetic Scan

Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία ελέγχου της κατάστασης του iPhone για να σου δώσει μια πιο ακριβή εκτίμηση για την αξία του σε περίπτωση που πρόκειται να το πουλήσεις σε κάποιον.

Magnifier

Ο μεγεθυντικός φακός των iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max εκμεταλλεύεται πλέον την ultra-wide κάμερα για να αποδίδει με καλύτερη λεπτομέρεια τα μικρά αντικείμενα.

Universal Control (iPadOS 15.4)

Σε ό,τι αφορά το iPadOS 15.4, ενεργοποιήθηκε επιτέλους η περίφημη λειτουργία Universal Control που σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το ίδιο mouse και πληκτρολόγιο ταυτόχρονα σε iPad και Mac. Επίσης, ξεκλειδώθηκε η δυνατότητα να ρυθμίζεις τη φωτεινότητα των πληκτρολογίων που διαθέτουν οπισθοφωτισμό (π.χ. Apple Magic Keyboard).

[via]

Loading