iOS

iOS 15: Μεταφορά αρχείων, κειμένου και φωτογραφιών μεταξύ εφαρμογών με drag-and-drop

Τα ευρήματα από το iOS 15 συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια από τους beta testers που έχουν πρόσβαση από την περασμένη εβδομάδα. Ένα από αυτά που τραβούν σαφέστατα την προσοχή είναι η δυνατότητα να μεταφέρεις με ευκολία φωτογραφίες, κείμενο και αρχεία μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών στο iPhone.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα MacStories, οι χρήστες του iOS 15 θα μπορούν να “σέρνουν” το περιεχόμενο (drag and drop) μεταξύ των εφαρμογών κρατώντας παρατεταμένα μια εικόνα ή κείμενο ή αρχείο και στη συνέχεια, χωρίς να αφήσουν το δάκτυλο τους, θα πρέπει να το σύρουν με άλλο δάκτυλο επάνω στην εφαρμογή που επιθυμούν να γίνει η μεταφορά. Προφανώς θα υπάρχουν δείκτες για να καταλαβαίνει ο χρήστης που μπορεί να γίνει η μεταφορά.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμα στα iPad από το 2017 και η αλήθεια είναι ότι άργησε αρκετά να έρθει και στα iPhone. Σημειώστε ότι θα μπορεί να γίνει μεταφορά πολλαπλών αρχείων / κειμένου / φωτογραφιών με αυτόν τον τρόπο, και η μεταφορά σημαίνει ουσιαστικά δημιουργία αντιγράφου στη νέα εφαρμογή.

[via]

Loading