iOS 15: Πως να προσκαλέσεις χρήστες Android σε κλήση FaceTime

Η Apple κυκλοφορεί την beta έκδοση μίας νέας λειτουργίας στο iOS 15 και iPadOS 15 που θα επιτρέπει στους κατόχους οποιαδήποτε συσκευής - ακόμη και σε Android χρήστες - να συμμετάσχουν σε μία κλήση FaceTime, ακολουθώντας ένα σύνδεσμο που θα έχει σταλεί από έναν iOS κάτοχο και θα οδηγεί απευθείας στη συνομιλία του Facetime.

Σύμφωνα με το Macrumors, χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα δυνατότητα σύνδεσης, φίλοι και συγγενείς που δεν διαθέτουν λογαριασμό Apple μπορούν να συνδεθούν σε μια κλήση FaceTime‌ μαζί σας από ένα πρόγραμμα περιήγησης που είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε συσκευή εκτός Apple, είτε πρόκειται για υπολογιστή με Windows είτε για συσκευή Android.

ios-android-facetime-1.jpg

Η μόνη προϋπόθεση είναι το link που θα σταλεί να προέρχεται από έναν iOS ή Mac χρήστη. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή του Facetime στο iPhone ή στο iPad.
  2. Επιλέξτε Δημιουργία Συνδέσμου. (Create Link)
  3. Δώστε μία ονομασία της επιλογής σας στο σύνδεσμο, επιλέγοντας Add Name στο επάνω μέρος του μενού.
  4. Διαλέξτε τη μέθοδο διαμοιρασμού του συνδέσμου από το μενού, πχ. Messages ή Mail.

Μόλις o παραλήπτης ανοίξει το σύνδεσμο που έχετε στείλει, θα μεταφερθεί σε μία ιστοσελίδα όπου θα μπορεί να εισάγει το όνομα του για να συμμετάσχει στη συνομιλία. Με την «είσοδο» του προσκεκλημένου στην κλήση, θα διατίθενται οι συνήθεις επιλογές, όπως σίγαση του μικροφώνου, απενεργοποίηση του βίντεο, εναλλαγή της κάμερας και έξοδο από την κλήση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading