ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Biden ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά των κινέζικων εταιρειών

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ όχι μόνο δεν θα βελτιώσει την κατάσταση για τη Huawei και τις άλλες κινέζικες εταιρείες που έπεσαν θύματα της πολιτικής Trump, αλλά η κυβέρνηση Biden ενδεχομένως θα επιβάλει ακόμη περισσότερες κυρώσεις.

Οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της νέας κυβέρνησης πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεφωνική συνομιλίας μεταξύ του προέδρου Biden και του προέδρου Xi Jinping της Κίνας.

Θα διατηρήσουμε τα μέτρα που έχει πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θα επανεξετάσουμε εντατικά και εις βάθος όλα τα στοιχεία διότι δεν θέλουμε να πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Η κυριότερη διαφωνία του προέδρου Biden με την στρατηγική που ακολούθησε ο Trump δεν αφορούσε τη σκληρή στάση του απέναντι στην Κίνα στον τομέα του εμπορίου, αλλά για το γεγονός ότι ξεκίνησε μόνος του μια μεγάλη διαμάχη και παράλληλα επιτέθηκε και στους συμμάχους μας.
Θα υπάρξει κάποια συνέχεια στην πολιτική του Trump και σίγουρα ένα μέρος των επιπλέον μέτρων θα είναι να διασφαλίσουμε πως δεν θα παρέχουμε υψηλού επιπέδου τεχνολογία που θα μπορούσε να αναβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας.

Ο αξιωματούχος δήλωσε, επίσης, ότι ο Joe Biden σκοπεύει να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλκάνους για να ενισχυθούν οι δημόσιες επενδύσεις στους ζωτικής σημασίας τομείς της τεχνολογίας, όπως οι Ημιαγωγοί, η Βιοτεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας Biden - Xi, από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό πως ο πρόεδρος Biden επεσήμανε τις ανησυχίες του για τις καταναγκαστικές και αθέμιτες οικονομικές πρακτικές του Πεκίνου, την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σινγιάνγκ και το θέμα της Ταϊβάν.

Αρκετά επιθετική η πρώτη επαφή των δύο πλευρών και να δούμε ποιον θα πάρει η μπάλα…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading