Πρόεδρος Huawei: Καλεί τις ΗΠΑ για αλλαγή στάσης, θα ήθελε να συνομιλήσει με τον Joe Biden

Οι πρόσφατες δηλώσεις της νέας Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας στη Huawei για άρση του εμπάργκο. Γι’ αυτό αποφάσισε να αναλάβει δράση ο ιδρυτής της εταιρείας, κ. Ren Zhengfei, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά σε κινέζικα μέσα ενημέρωσης μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Joe Biden.

Ο κ. Zhengfei παροτρύνει τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να αλλάξει τη στάση της απέναντι στις κινέζικες εταιρείες, είναι ανοικτός να μοιραστεί την τεχνογνωσία της Huawei επάνω στα δίκτυα 5G με τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, ενώ περιμένει να δεχτεί ένα τηλέφωνο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να συζητήσουν για οτιδήποτε. Ακόμη, διευκρίνησε πως η Huawei δεν θα αποχωρήσει ολοκληρωτικά από τον χώρο των smartphones, μια δήλωση που έγινε μετά από ερώτηση σχετικά με τις φήμες περί πώλησης των σειρών Mate και P. Τέλος, έβγαλε και πάλι το καπέλο στην Apple τονίζοντας ότι το iPhone 12 είναι το καλύτερο smartphone στον κόσμο αυτή τη στιγμή!

Ακολουθεί απόσπασμα των δηλώσεων του:

Η εταιρεία μας δεν έχει την ενέργεια να συμμετέχει σε αυτήν την πολιτική διαμάχη. Παλεύουμε για να δημιουργήσουμε καλά προϊόντα. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αλλάξει τη στάση της για τα καλό των Αμερικανικών εταιρειών και της οικονομίας τους. Θα δεχόμουν με μεγάλη χαρά ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να συζητήσουμε…
Έχω πει και στο παρελθόν ότι είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε την τεχνολογία 5G ολοκληρωτικά. Αυτό συμπεριλαμβάνει όχι μόνο το δικαίωμα στη χρήση της, αλλά και τον πηγαίο κώδικα της. Εάν οι ΗΠΑ χρειάζονται την τεχνογνωσία μας, μπορούμε να την μεταφέρουμε εκεί.

Ενδιαφέρουσες για άλλη μια φορά οι τοποθετήσεις του κ. Zhengfei, μένει να δούμε αν θα συγκινηθεί η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading