JAXA: Πρώτες εικόνες από τα δείγματα που συνέλεξε το Hayabusa2 από τον αστεροειδή Ryugu

Αφού κατάφερε να ανακτήσει με επιτυχία την κάψουλα του διαστημικού σκάφους Hayabusa2 που έφερε τα δείγματα από την επιφάνεια του αστεροειδούς Ryugu, η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία (JAXA) μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το Hayabusa2 κατάφερε να κλείσει και αέρια δείγματα στην κάψουλα, και μάλιστα δηλώνουν πως είναι τα πρώτα δείγματα αερίων που έχουν έρθει στη Γη από τα βάθη του Διαστήματος, καθώς η χημική δομή τους διαφέρει σε σύγκριση με ό,τι παρατηρείται στη Γη.

jaxa-hayabusa2-ryugu-sample-2.jpg

Οι άλλοι δύο θάλαμοι της κάψουλας έφεραν πίσω ένα είδος μαύρης σκόνης και πετρωμάτων που ζυγίζουν 1 με 2 γραμμάρια, επομένως, η JAXA κατάφερε να φέρει πίσω στη Γη 20 φορές μεγαλύτερο δείγμα απ’ ό,τι αρχικά υπολόγιζε (100mg). Κρατήστε, επίσης, ότι το πρώτο Hayabusa είχε μαζέψει μόλις 1mg από τον αστεροειδή Itokawa.

Στην παρούσα φάση γίνονται αναλύσεις με χρήση μικροσκοπίων και φασματοσκοπίων υπέρυθρου, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται στις αρχές του 2021. Στα τέλη της επόμενης χρονιάς, η JAXA θα μοιραστεί τα δείγματα της με άλλες Διαστημικές Υπηρεσίες, όπως η NASA.

Τα δείγματα αναμένεται ότι θα μας δώσουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για τη γέννηση του Ηλιακού Συστήματος μας, ίσως ακόμη και την πληροφορία ότι οι αστεροειδείς μετέφεραν οργανικά υλικά στη Γη για να εμφανιστεί η ζωή.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[JAXA]

Loading