Joe Biden: Ανασκευάζει τη δήλωση κατά της Facebook, αλλά τονίζει πως η παραπληροφόρηση βλάπτει

Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Joe Biden που ανέφερε ότι η παραπληροφόρηση στο Facebook για την COVID-19 «σκοτώνει ανθρώπους», ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι αναδιατυπώνει τα λεγόμενα του, καθώς τόνισε ότι «Το Facebook δεν σκοτώνει ανθρώπους, αυτά τα 12 άτομα είναι εκεί έξω παρέχοντας παραπληροφόρηση. Αυτό εννοούσα».

«Η ελπίδα μου είναι ότι το Facebook, αντί να το παίρνει επί προσωπικού… θα έκανε πράγματι κάτι σχετικά με την παραπληροφόρηση, την εξωφρενική παραπληροφόρηση σχετικά με το εμβόλιο», συνέχισε ο Μπάιντεν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ενέτεινε τον αγώνα του ενάντια στις πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια σε δημόσιες δηλώσεις και αναφορές που συνδέουν άμεσα τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Οι εντάσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Facebook έχουν χτυπήσει κόκκινο, όπως αναφέρουν οι The New York Times. Αξιωματούχοι της διοίκησης παρουσίασαν στην Facebook δεδομένα που υποδηλώνουν ότι η παραπληροφόρηση του εμβολίου αυξανόταν σημαντικά στην πλατφόρμα, αλλά η εταιρεία από πλευράς της αρνήθηκε να κοινοποιήσει τα δικά της δεδομένα.

Ερωτηθείς εάν θα επέρριπτε ευθύνες στο Facebook, ο Biden είπε:

Δεν προσπαθώ να κατακρίνω τους ανθρώπους. Προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους να κοιτάζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Σκεφτείτε ότι η παραπληροφόρηση θα πάει στον γιο σας, στην κόρη σας, στον συγγενή σας, σε κάποιον που αγαπάτε.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading