Κίνα: Gaming μόνο το πραγματικό όνομα από το Σεπτέμβριο

Αρκετές ειδήσεις που μας έρχονται από την Κίνα μπορεί να μοιάζουν περίεργες, παρόλα αυτά, οι άνθρωποι ζουν σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από τον δικό μας και ενδεχομένως θεωρούν φυσιολογικές κάποιες αποφάσεις των αρχών.

Όπως αναφέρει το Abacus, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ChinaJoy (η μεγαλύτερη με θέμα το gaming στην Κίνα) η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός νέου εθνικού συστήματος πιστοποίησης με σκοπό να παρακολουθεί πόσο χρόνο ξοδεύουν οι πολίτες της χώρας στα video games.

Το σύστημα θα ανοίξει τον προσεχή Σεπτέμβριο και η σημαντικότερη παράμετρος αυτού του συστήματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι οποιοσδήποτε Κινέζος πολίτης επιθυμεί να παίζει online video games, θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πραγματικό όνομα του.

Επιπλέον, οι δημιουργοί παιχνιδιών θα κληθούν να συμμετέχουν στο νέο σύστημα και ήδη οι κολοσσοί Tencent και NetEase είναι ενεργά μέλη, έχοντας μάλιστα συνδέσει και τα δικά τους συστήματα πιστοποίησης που σε ορισμένα παιχνίδια τους απαιτούν βιομετρική αναγνώριση προσώπου για να παίξεις.

Η κυβέρνηση της Κίνας αναπτύσσει το συγκεκριμένο σύστημα εδώ και αρκετό καιρό, ενώ στο παρελθόν έχει θέσει πολλών ειδών κανονισμούς με σκοπό να “προστατεύσει” τους πολίτες και ειδικά τις μικρές ηλικίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα απαγόρευσαν την πώληση του Animal Crossing: New Horizons από εισαγωγές, διότι πολλοί gamers διέδιδαν μηνύματα υπέρ της απελευθέρωσης του Χονγκ Κονγκ.

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του ChinaJoy ανακοινώθηκε ότι συνεχίζεται κανονικά ο έλεγχος των video games για τυχόν παραβιάσεις των νόμων της Κίνας και ήδη έχουν μπει στη μαύρη λίστα περισσότερα από 100 παιχνίδια μέσα στο πρώτο μισό του 2020.

[via]

Loading