Lanmodo Vast Night Driving System: Για να οδηγείς τη νύχτα, όπως κατά τη διάρκεια της μέρας

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλές φορές καταντά κουραστική και ριψοκίνδυνη, ειδικά εάν είσαι αρκετά κουρασμένος ή άϋπνος. Κακός φωτισμός και περιορισμένη ορατότητα αυξάνουν τους κινδύνους, ενώ έχει καταγραφεί πως το 50% των θανάσιμων ατυχημάτων συμβαίνουν τις βράδυνες ώρες. Η Lanmodo αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να παρουσιάσει μια λύση που ενδεχομένως θα βοηθήσει τους οδηγούς. Πρόκειται για το Lanmodo Vast Night Driving Assistant, μια συσκευή που τοποθετείς στο ταμπλό ή στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Διαθέτει οθόνη 8.2’’ και κάμερα 1080p με τεχνολογία νυχτερινής όρασης και επεξεργαστή εικόνας Sony MCCD.

lanmodo-32.jpg

Στο κουτί βρίσκουμε τη συσκευή που έχει διαστάσεις 225 x 85mm, αντάπτορα OBD, καλώδιο NVS, καλώδιο τροφοδοσίας DC 12V, αντιολισθητική βάση (για στερέωση στο ταμπλό), βεντούζα (για στερέωση στο παρμπρίζ), αναπτήρα και ένα κατσαβιδάκι.

Αυτό που ξεχωρίζεις με την πρώτη είναι η μεγάλη οθόνη 8.2’’ IPS που σου δίνει ευρυγώνια εικόνα από τον δρόμο. Με τη βοήθεια της Night Vision κάμερας παρακολουθείς εικόνα σε πραγματικό χρόνο σε ανάλυση 1080p μέσα από φακό 28mm, ενώ η λήψη γίνεται σε 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Προαιρετικά, μπορείς να ενισχύσεις το σύστημα σου με μια έξτρα πίσω κάμερα ανάλυσης HD για να έχεις εικόνα και πίσω από το αυτοκίνητο σου.

lanmodo-2.jpg

Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ασπρόμαυρη εικόνα που προσφέρουν τα περισσότερα αντίστοιχα συστήματα, το Lanmodo Vast Night Driving Assistant αποδίδει πλήρη έγχρωμη εικόνα από τον δρόμο χάριν στην τεχνολογία Full Color HWDR. Αυτή η νυχτερινή όραση φτάνει σε απόσταση έως 300 μέτρα από το όχημα, επομένως, μπορείς να έχεις πολύ καθαρή εικόνα για τυχόν καταστάσεις που θα συναντήσεις.

Στο θέμα της συμβατότητας, το Lanmodo Night Vision Driving Assistant είναι συμβατό με το 99% των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων φορτηγών. Η εγκατάσταση και η ρύθμιση του γίνεται πανεύκολα από τον οδηγό χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη σε κάποιον ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων.


lanmodo-5.jpg

Από τα reviews που διαβάζουμε, πολλοί οδηγοί αναφέρουν πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την απόδοση του Lanmodo Vast Night Vision System όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σε περιπτώσεις έντονης βροχής ή ομίχλης. Παράλληλα, μένουν εντυπωσιασμένοι από την καθαρότητα και τα χρώματα της εικόνας που παρακολουθούν στη μεγάλη οθόνη του.



lanmodo-3.jpg

Στην εικόνα που βλέπετε παραπάνω γίνεται σύγκριση ενός ενσωματωμένου συστήματος Driving Assistant. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, η εικόνα του τελευταίου είναι ασπρόμαυρη, ενώ αυτή του Lanmodo Vast Night Vision είναι έγχρωμη και πεντακάθαρη, αλλά και με μεγαλύτερη γωνία (36° αντί 18-30°). Τέλος, η εταιρεία σημειώνει ότι ένα ενσωματωμένο σύστημα κοστίζει περίπου $2500, ενώ το Lanmodo Vast Night Vision μόλις $499!

lanmodo-4.jpg

Ειδικά για τους αναγνώστες του techgear.gr, η εταιρεία προσφέρει το εκπτωτικό κουπόνι TECHGEAR50 για έκπτωση $50 σε κάθε αγορά που πραγματοποιείται μέσα από το επίσημο κατάστημά της. Σημειώστε ότι οι αποστολές γίνονται παγκοσμίως χωρίς έξτρα έξοδα αποστολής.

Loading