Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της βιογραφίας του Steve Jobs είναι ο χαρακτηρισμός του Android ως "κλεμμένο προϊόν" και οι δηλώσεις του ιδρυτή της Apple ότι "θα το πολεμά μέχρι την τελευταία του πνοή ακόμα και αν χρειαστεί να ξοδέψει μέχρι και την τελευταία δεκάρα από τα $40 δισ. της εταιρείας."

Αντίθετη άποψη φαίνεται να έχει ο CEO της Google, Larry Page, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι όλο αυτό το μίσος του Steve Jobs προς το Android ήταν για το θεαθήναι:

Οι διαφορές του Steve Jobs με το Android ήταν μόνο για το θεαθήναι.  Δε μπορώ να πω ότι τα τελευταία χρόνια οι δυο μας περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί, αλλά βλεπόμασταν κάθε τόσο. Όλως περιέργως το τελευταίο διάστημα μου είχε ζητήσει (μέσω email) να συναντηθούμε: "Θελεις να βρεθούμε να τα πούμε;" "Βέβαια. Έρχομαι από εκεί" του απάντησα. Κάναμε πολύ ωραία κουβέντα όπως πάντα. Ήταν ήδη αρκετά άρρωστος και το εξέλαβα ως μεγάλη τιμή που ήθελε να περάσει χρόνο μαζί μου και όχι με την οικογένεια του. Είχε πολλές ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές ιδέες και αυτό ήταν πάνω-κάτω το θέμα που συζητήσαμε.

Συνεχίζοντας αιτιολογεί το σχόλιο του για την υποτιθέμενη αντιπάθεια του Jobs για το Android:

Πιστεύω ότι κάτι τέτοιο εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους. Για τις περισσότερες εταιρείες είναι χρήσιμο να νιώθουν ότι έχουν έναν κοινό αντίπαλο που θα πρέπει να πολεμήσουν ενωμένες. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να στοχεύεις υψηλότερα. Δε χρειάζεται να παρακολουθείς τους ανταγωνιστές σου. Χρειάζεται να κοιτάς τι είναι εφικτό να γίνει και πώς μπορείς να κάνεις τον κόσμο καλύτερο.

Πάντως παρά τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Larry Page, η δικαστική διαμάχη της Apple με τους διάφορους κατασκευαστές Android συνεχίζεται με πρόσφατες πηγές να κάνουν λόγο για ενδεχόμενο συμβιβασμό.

[πηγή 9to5mac]
Advertisements
1 comment

Comments are closed.