Πολύ ενδιαφέρουσες οι αποκαλύψεις της Lenovo στη σύνοδο Lenovo Tech World, με την εταιρεία να παρουσιάζει ορισμένα concepts που δεν αποκλείεται να γίνουν πραγματικότητα στο κοντινό μέλλον.

Ξεκινώντας απο το Lenovo Cplus, πρόκειται για ένα πολύ εύκαμπτο smartphone με οθόνη 4.35'' AMOLED και δερμάτινη πλάτη σε διάφορα χρώματα. Στόχος είναι να φοράς το Cplus στο χέρι σαν βραχιόλι έτσι ώστε να το χρησιμοποιείς και ως smartwatch, ενώ θα ξεδιπλώνει εύκολα για να μετατρέπεται σε smartphone.

Συνεχίζουμε με την ψηφιακή βοηθό CAVA, η οποία βασίζεται σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοεί τις συνήθειες του χρήστη και να προβλέπει τις ενέργειες του παρέχοντας σχετικές πληροφορίες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα αντιλαμβάνεται τις εκφράσεις του προσώπου και φυσικά αναγνωρίζει τη φωνή του χρήστη.

 

Εξίσου πολύ εντυπωσιακό είναι και το SmartCast+, ένας mini βιντεπροβολέας-ηχείο με ενσωματωμένη ψηφιακή βοηθό και δυνατότητα να αναγνωρίζει αντικείμενα και ήχους. Εκτός από αυτά, το SmartCast+ μπορεί να δημιουργεί εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας με αντίστοιχες προβολές. Εδώ μπορούμε να αναφέρουμε και το daystAR, μια αυτόνομη συσκευή για προβολή υλικού AR με πεδίο θέασης 40°.

Τέλος, να αναφέρουμε και το SmartVest, ένα έξυπνο γιλέκο που μπορείς να φοράς για να καταγράφει την δραστηριότητα σου καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Περιλαμβάνει 10 αισθητήρες και στέλνει ειδοποιήσεις σε περίπτωση που προβλέψει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον καρδιακό παλμό.

[via]

Advertisements