lg_Results

[Δ.Τ.]

Η LG ανακοίνωσε σήμερα λειτουργικά έσοδα 584,6 δισ. KRW (503,10 εκατομμύρια USD) για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σχεδόν 140% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των υψηλών επιδόσεων των Home Appliance & Air Solution και Home Entertainment. Τα δύο business units κατέγραψαν τα υψηλότερα τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της LG. Παγκοσμίως, τα ενοποιημένα έσοδα, ύψους 14 τρισ. KRW (12,05 δισ. USD), σημείωσαν αύξηση τόσο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο κατά το 2015 όσο και σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company (Οικιακές Συσκευές και Λύσεις Κλιματισμού) συνεισέφερε το μεγαλύτερο μερίδιο των λειτουργικών κερδών του δεύτερου τριμήνου με 433,7 δισ. KRW (373,24 εκατομμύρια USD). Τα 4,70 τρισ. KRW (4,04 δισ. USD) έσοδα, σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 4,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015, και οφείλονταν στην άνοδο των B2B πωλήσεων συστημάτων κλιματισμού και την ισχυρή συνολικά επίδοση της εταιρείας στην Κορέα, την Ευρώπη και την Ασία. Χάρη στο βελτιωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τη διάρθρωση του κόστους, η επιχειρηματική μονάδα κατάφερε να επιτύχει ένα λειτουργικό περιθώριο κέρδους άνω του 9%. Premium προϊόντα όπως η σειρά LG SIGNATURE, το TWINWash και το LG Styler, αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στις επιδόσεις της εταιρείας κατά τα υπόλοιπα τρίμηνα του 2016.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε έσοδα της τάξεως των 3,33 τρισ. KRW (2,86 δισ. USD), σημειώνοντας αύξηση κατά 12% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο, ενώ μείωση παρατηρήθηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι λειτουργικές απώλειες ύψους 153,5 δισ. KRW (132,10 εκατομμύρια USD) αντικατοπτρίζουν τις αυξημένες δαπάνες μάρκετινγκ και κατά κάποιο τρόπο τις ‘αργές’ αρχικές πωλήσεις του smartphone LG G5. Συνολικά, οι παραδόσεις των smartphones αυξήθηκαν κατά 3% από το προηγούμενο τρίμηνο, με 13,9 εκατομμύρια smartphones να έχουν αποσταλεί κατά το δεύτερο τρίμηνο. Το λανσάρισμα της νέας σειράς V και η επέκταση των πωλήσεων των μοντέλων της σειράς ‘K’ και της σειράς ‘X’, αναμένεται να βελτιώσουν τις επιδόσεις της εταιρείας το επόμενο τρίμηνο.

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) κατέγραψε ρεκόρ ύψους 356,7 δισ. KRW (306,97 εκατομμύρια USD) στα λειτουργικά κέρδη επί των εσόδων, τα οποία ήταν της τάξεως των 4,16 τρισ. KRW (3,58 δισ. USD), αυξημένα κατά 5,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, κυρίως λόγω της αναπτυσσόμενης αγοράς των premium τηλεοράσεων. Η αύξηση των πωλήσεων ULTRA HD και OLED τηλεοράσεων και η βελτιωμένη διαχείριση της διάρθρωσης του κόστους συνέβαλαν σε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 8,6%, το υψηλότερο στην ιστορία του τμήματος οικιακής ψυχαγωγίας της LG. Η επιχειρηματική μονάδα θα συνεχίσει να επωφελείται από τις αναπτυσσόμενες αγορές των UHD και των OLED τηλεοράσεων και την ανταγωνιστικότητα του κόστους, παρόλο που η αύξηση κόστους των κατασκευαστικών στοιχείων επίπεδης οθόνης ενδέχεται να επηρεάσουν την κερδοφορία.

Η LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) κατέγραψε πωλήσεις 639,6 δισ. KRW (550,4 εκατομμύρια USD), σημειώνοντας αύξηση 42% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως της υψηλής ανάπτυξης που παρουσιάζει ο τομέας automotive infotainment. Ωστόσο, οι αυξημένες επενδύσεις στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, αναφορικά με τεχνολογίες σχετικές με τους κλάδους του infotainment και των ηλεκτρικών οχημάτων, συνέβαλαν σε λειτουργικές απώλειες 16,8 δισ. KRW (14,46 εκατομμύρια USD) στη διάρκεια του τριμήνου. Η προοπτική για την επιχείρηση εξαρτημάτων οχημάτων της LG είναι θετική, με την παραγωγή εξαρτημάτων για το ηλεκτρικού όχημα Chevrolet Bolt να ξεκινάει από το τρίτο τρίμηνο.

2016/Q2: Διευκρινίσεις επί της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την τριμηνιαία περίοδο έως και την 30η Ιουνίου 2016 έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή για κάθε τρίμηνο: 1.162 KRW ανά USD (2016/Q2).

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσω Conference Call

Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, η LG Electronics θα διοργανώσει conference call στην αγγλική γλώσσα στις 29 Ιουλίου 2016, στις 09:00 π.μ ώρα Κορέας (03:00 π.μ. ώρα Ελλάδας). Οι συμμετέχοντες για την κλήση συνδιάσκεψης στην αγγλική γλώσσα μπορούν να καλέσουν στο +82 31 810 3061 και να εισάγουν τον κωδικό 9084#. Το αντίστοιχο αρχείο παρουσίασης θα είναι διαθέσιμο για download στην ιστοσελίδα της LG Electronics (www.lg.com/global/ir/reports/earning-release.jsp) περίπου στις 16:00 στις 28 Ιουλίου, 2016. Επισκεφθείτε το http://pin.teletogether.com/eng για να προχωρήσετε σε προ-εγγραφή με τον κωδικό πρόσβασης που παρέχεται. Για εκείνους που δεν είναι εφικτό να συμμετάσχουν, θα είναι διαθέσιμη η σχετική ηχογράφηση της συνέντευξης τύπου για μια περίοδο 30 ημερών μετά την ολοκλήρωση του conference call. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο, καλώντας +82 31 931 3100 και εισάγοντας τον κωδικό 142810# όταν σας ζητηθεί.

 

Advertisements