up_icon
Home Cinema LG

Η LG παρουσιάζει τις τηλεοράσεις του μέλλοντος με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης THINQ και α9 επεξεργαστή

03 Ιανουαρίου 2018 Yannis Elpidis

Η LG παρουσιάζει τις τηλεοράσεις του μέλλοντος με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης THINQ και α9 επεξεργαστή

[Δ.Τ.]

Στη CES 2018, η LG θα αλλάξει τα δεδομένα για την εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας με την παρουσίαση του ThinQ τεχνητής νοημοσύνης (AI) και ενός προηγμένου επεξεργαστή εικόνας στις πιο πρόσφατες τηλεοράσεις OLED και SUPER UHD. Το ThinQ επιτρέπει την υλοποίηση εκατοντάδων φωνητικών αιτημάτων με τη χρήση της ανοικτής έξυπνης πλατφόρμας της εταιρείας καθώς και τις υπηρεσίες ΑΙ τρίτης γενιάς.

Με τις λειτουργίες AI ενσωματωμένες στις τηλεοράσεις τους, οι κάτοχοι των LG συσκευών μπορούν να μιλήσουν απευθείας στο τηλεχειριστήριο για να απολαύσουν όλα τα χρήσιμα και εύκολα στη χρήση χαρακτηριστικά της σημερινής προηγμένης τεχνολογίας φωνητικού υποστηρικτή. Οι τηλεοράσεις ThinQ της LG λειτουργούν επίσης ως έξυπνοι οικιακοί κόμβοι (hub), προσφέροντας πρόσβαση σε άλλα έξυπνα οικιακά προϊόντα όπως ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες, κλιματιστικά, ιονιστές, έξυπνα φώτα, smart ηχεία και πολλές άλλες συσκευές που μπορούν να συνδεθούν στην τηλεόραση μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Επιπλέον, με το νεότερο επεξεργαστή α9 της LG που τροφοδοτεί τις κορυφαίες OLED τηλεοράσεις, οι θεατές θα βιώσουν περαιτέρω βελτιώσεις σε αυτό που πολλοί θεωρούν ήδη την καλύτερη ποιότητα τηλεοπτικής εικόνας. Οι τηλεοράσεις LG Nano Cell SUPER UHD χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό πλήρους φάσματος (Full-Array Local Dimming - FALD) για την παροχή βαθύτερου μαύρου και βελτιωμένων χρωμάτων, καθώς και λεπτομέρειες στη σκίαση για ακόμα πιο ζωντανές εικόνες.

Μεταμορφώνοντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής μέσω της νοημοσύνης

Το ThinQ της LG προσφέρει μια βελτιωμένη διαδραστική εμπειρία στη νέα σειρά smart τηλεοράσεων της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των OLED και SUPER UHD μοντέλων, χρησιμοποιώντας την Επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing - NLP) για την παροχή έξυπνης φωνητικής ενεργοποίησης ελέγχου και συνδεσιμότητας βασισμένης στην τεχνολογία DeepThinQ. Με μια εντυπωσιακή διαδικασία εγκατάστασης, οι θεατές μπορούν εύκολα και γρήγορα να συνδεθούν με κονσόλες παιχνιδιών και εξωτερικά soundbars. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες, εικόνες ή βίντεο με συγκεκριμένο περιεχόμενο δίνοντας φωνητικό αίτημα μέσω του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης, όπως «δείξε μου όλες τις ταινίες που ο συγκεκριμένος ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει» ή «δείξε μου βίντεο γιόγκα».

Οι τηλεοράσεις LG με ThinQ AI υποστηρίζουν υπηρεσίες βασισμένες στον Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (Electronic Program Guide - EPG) για την παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο ή την αλλαγή σε ένα κανάλι για το ζητούμενο περιεχόμενο. Ο χρήστης μπορεί να δώσει εντολή στην τηλεόραση να «αναζητήσει το soundtrack αυτής της ταινίας» ή να «απενεργοποιήσει την τηλεόραση όταν τελειώσει αυτό το πρόγραμμα» χωρίς να επαναλάβει το όνομα του προγράμματος ή να προσδιορίσει συγκεκριμένη ώρα.

Ποιότητα εικόνας που αγγίζει την τελειότητα

Ο νέος α9 έξυπνος επεξεργαστής της LG προσφέρει ρεαλιστικές εικόνες με εξαιρετικά πλούσια χρώματα, ευκρίνεια και βάθος. Ένα βασικό καινοτόμο στοιχείο του α9 είναι η διαδικασία μείωσης των θορύβων σε τέσσερα στάδια, η οποία διαθέτει τα διπλάσια βήματα σε σύγκριση με τις συμβατικές τεχνικές. Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει μεγαλύτερη λεπτότητα στη μείωση του θορύβου, βελτιώνοντας τη σαφήνεια των εικόνων προσφέροντας αποτελεσματικότερη απόδοση των ομαλών διαβαθμίσεων.

Ο επεξεργαστής βελτιώνει επίσης την απόδοση των χρωμάτων, χάρη στις προηγμένες δυνατότητες χαρτογράφησης, ώστε να φαίνονται πιο κοντά από ποτέ στο αρχικό περιεχόμενο. Ο βελτιωμένος αλγόριθμος διορθώσεως χρώματος επιτρέπει τη δημιουργία περισσότερων φυσικών χρωμάτων διευρύνοντας τις συντεταγμένες αναφοράς επτά φορές σε σχέση με τα προηγούμενα. Ο επεξεργαστής α9 έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει υψηλό ρυθμό καρέ (high frame rate - HFR) για την παραγωγή ομαλότερων και καθαρότερων εικόνων κίνησης στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο για καλύτερη απόδοση περιεχομένου γρήγορης δράσης όπως αθλητικές και κινηματογραφικές ταινίες. Ως αποτέλεσμα του νέου επεξεργαστή εικόνας, οι τηλεοράσεις LG OLED του 2018 μπορούν να εμφανίσουν οποιοδήποτε περιεχόμενο με τη μέγιστη ποιότητα για μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία προβολής.

Αξιοποιώντας πλήρως την τεχνολγία Nano Cell με οπίσθιο φωτισμό πλήρους φάσματος FALD και α9 επεξεργαστή

Το 2017, η LG σημείωσε ένα σημαντικό επίτευγμα για το εξαιρετικά φιλόδοξο όραμά της να παρουσιάσει την απόλυτη LCD εικόνα μέσω των τηλεοράσεων Nano Cell SUPER UHD. Συνδυάζοντας τη τεχνολογία Nano Cell, τον οπίσθιο φωτισμό FALD και τον επεξεργαστή α9, η τηλεόραση 2018 SUPER UHD της LG προσφέρει πλήθος τεχνολογικών πλεονεκτημάτων, όπως βαθύτερo μαύρo, αναβαθμισμένη απόδοση εικόνας, βελτιωμένες λεπτομέρειες σκιάς και ακριβές χρώμα από ευρείες οπτικές γωνίες θέασης.

Η φετινή τηλεόραση SUPER UHD με FALD επιτρέπει πυκνότερες ζώνες οπίσθιου φωτισμού σε όλη την οθόνη, σε αντίθεση με τον σταδιακό (edge-lighting), όπου οι οπίσθιοι φωτισμοί τοποθετούνται στις άκρες πίσω από τον πίνακα της τηλεόρασης. Η τεχνολογία της LG βελτιώνει τα επίπεδα μαύρου χρώματος και τις διαστάσεις της εικόνας με ανεξάρτητο έλεγχο στις LED ζώνες φωτισμού, βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες σκιών και μειώνοντας το ελαφρύ ξεθώριασμα, με αποτέλεσμα την αυξημένη αντίθεση και την εξαιρετική ποιότητα εικόνας.

Καλύτερη δυνατή εμπειρία 4K Cinema HDR

Οι τηλεοράσεις OLED και SUPER UHD του 2018 της LG διαθέτουν λειτουργία 4K Cinema HDR, η οποία προσφέρει μια πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι, ανεξάρτητα από το format. Οι τηλεοράσεις OLED και SUPER UHD της LG του 2018 διαθέτουν επίσης υποστήριξη για Advanced HDR από την Technicolor, διατηρώντας την ‘κληρονομιά’ για υποστήριξη των περισσότερων HDR formats, από την εξαιρετική εμπειρία προβολής του Dolby Vision μέχρι την HDR10 και HLG (Hybrid Log-Gamma). Οι τηλεοράσεις OLED και SUPER UHD της LG επεξεργάζονται δυναμικά τις HDR εικόνες ανά καρέ χρησιμοποιώντας τον ιδιόκτητο αλγόριθμο της LG, Enhanced Dynamic Tone mapping. Τόσο οι τηλεοράσεις OLED όσο και οι τηλεοράσεις SUPER UHD διαθέτουν ήχο surround Dolby Atmos για την καλύτερη δυνατή οπτικοακουστική εμπειρία.

Όπως δήλωσε ο Brian Kwon, Πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «

"Η LG επιδιώκει συνεχώς να καινοτομεί στην οικιακή ψυχαγωγία και το LG ThinQ μαζί με τον επεξεργαστή α (Alpha) 9 θα προσφέρουν μια ασύγκριτη εμπειρία θέασης στη βιομηχανία. Στην LG, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής των χρηστών και να προσφέρουμε ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, την οποία παρέχουν οι τηλεοράσεις μας για το 2018"

Οι επισκέπτες της CES μπορούν να δουν από κοντά τις τηλεοράσεις του μέλλοντος απο την LG στο περίπτερο #11100 στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Λας Βέγκας.

 

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑ
read more

LG OLED evo Gallery Edition: Με άψογη σχεδίαση σε 4 μεγέθη

17 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η νέα LG OLED evo Gallery Edition που έρχεται στην αγορά, είναι το αποκορύφωμα της λαμπερής ομορφιάς και της κομψής σχεδίασης. Με ένα νέο ορόσημο στην κατασκευή εξαιρετικά λεπτών οθονών, η LG OLED G2 με την ...

Sonos Ray: Η νέα all-in-one soundbar με compact μέγεθος και τιμή €299

12 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η Sonos ανακοίνωσε σήμερα μια νέα soundbar που επεκτείνει την home theater γκάμα της, προσφέροντας στους ακροατές περισσότερους τρόπους για να συνδεθούν εύκολα με το περιεχόμενο που αγαπούν. Η εταιρεία ...

Η νέα LG OLED Signature ήρθε για να απογειώσει τις αισθήσεις

10 Μαΐου 2022 Techgear Team

Η νέα LG OLED TV Signature είναι γεγονός και υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία 8Κ. Η LG OLED Z2 συνδυάζει τα βαθιά και πλούσια χρώματα της ...

Αυτές είναι οι νέες τηλεοράσεις LG OLED, QNED και Nanocell

06 Μαΐου 2022 Techgear Team

H LG, πάντα πρωτοπόρα στους τομείς της τεχνολογίας και της οικιακής ψυχαγωγίας, παρουσίασε τα νέα προϊόντα εικόνας και ήχου για το 2022. Νέες τηλεοράσεις OLED, QNED και Nanocell, καθώς και καινούρια soundbars ...

Η LG φέρνει την εφαρμογή της συνδρομητικής υπηρεσίας ANT1+ στις τηλεοράσεις της

27 Απριλίου 2022 Techgear Team

Η LG και το ΑΝΤ1+, η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν τη νέα εμπειρία θέασης του ANT1+ στις LG Smart TV σε Ελλάδα και Κύπρο. Τώρα, οι κάτοχοι των LG ...

Samsung Neo QLED 8K και νέα προϊόντα στην εκδήλωση Unbox & Discover

31 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσίασε τα νέα Samsung προϊόντα για το 2022 κατά τη διάρκεια του virtual event “Unbox & Discover”. Η παρουσίαση περιελάμβάνε τη σειρά τηλεοράσεων Neo QLED 8K, μπάρες ήχου, αξεσουάρ και πρωτοβουλίες...

Οι Nokia Smart TVs και τα Nokia Streaming Box είναι τώρα διαθέσιμα στην Ελλάδα

29 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Μετά από αρκετά επιτυχημένα λανσαρίσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι Nokia Smart TVs και το Nokia Streaming Box είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα από τον Μάρτιο. Οι φίλοι της ψυχαγωγίας μπορούν να ...

Samsung Neo QLED: Διαθέσιμη και στην Ευρώπη η νέα σειρά τηλεοράσεων

28 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Samsung Electronics Ltd ανακοινώνει την πολυαναμενόμενη νέα σειρά τηλεοράσεων Samsung Neo QLED με ανάλυση 8K και 4K, που θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία κατά το διάστημα 21/03 - 16/04. Τα νέα μοντέλα ...

Η Samsung ανακοινώνει νέα μοντέλα τηλεοράσεων στις σειρές Neo QLED, Lifestyle και OLED

18 Μαρτίου 2022 Techgear Team

Η Samsung παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη σειρά τηλεοράσεων για το 2022 που περιλαμβάνει τη ναυαρχίδα της σειράς Neo QLED 8K, τις Lifestyle τηλεοράσεις της Samsung και φυσικά, τη νέα Samsung OLED. Με επίκεντρο ...

Sony HT-S400: Απολαύστε πλούσιο ήχο surround και καθαρό διάλογο

26 Ιανουαρίου 2022 Techgear Team

Η Sony ανακοίνωσε τo soundbar HT-S400 2.1 καναλιών, φέρνοντας κινηματογραφικό ήχο surround σε κάθε σαλόνι. Είτε χρησιμοποιείται για να παρακολουθήσετε την πιο πρόσφατη ταινία, είτε για να απολαύσετε μια ...

Loader
techgear_icon