Like a Dragon: Ishin, το remake του παιχνιδιού έρχεται πλέον στην Δύση [Update]

Αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία, η SEGA αποκάλυψε στο State of Play της Sony ότι ετοιμάζει remake του Like a Dragon: Ishin για τις Δυτικές αγορές. Το spin-off της σειράς Yakuza αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2023 για Windows PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.

Η ανάπτυξη του remake έγινε επάνω στην Unreal Engine 4 και είναι η πρώτη φορά που το Ryu Ga Gotoku Studio επιλέγει την συγκεκριμένη gaming engine για κάποιο project της, μιας και όλα τα προηγούμενα βασίστηκαν στην Dragon Engine. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε σημαντικά βελτιωμένα γραφικά και δεν αποκλείεται σε κάποια φάση να γίνει το upgrade στην Unreal Engine 5 με πολύ πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Το Like a Dragon: Ishin είναι spin-off της σειράς Yakuza που μας μεταφέρει πίσω στο 1860 σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο πρωταγωνιστής Kazuma Kiryu και διάφορα άλλα μέλη της Yakuza είναι γεννημένοι σε μια διαφορετική εποχή. Υπάρχουν και ιστορικά στοιχεία, καθώς θα ακολουθήσουμε τον Sakamoto Ryoma στην εποχή όπου άρχισε το τέλος των σαμουράι.

Σε ό,τι αφορά το gameplay, αυτό θα είναι σε καθαρό action στυλ με επιλογή για σπαθί, όπλο, συνδυασμό και των δύο ή μόνο τις γροθιές, και όχι με turn-based μάχες.

Update: Το Ryu Ga Gotoku Studio δημοσίευσε και ένα νέο 5λεπτο trailer με τίτλο «Ambush» για να μας δώσει μια καλύτερη εικόνα του remake. Το Like A Dragon: Ishin εκτυλίσσεται στην ύστερη περίοδο Edo στην Ιαπωνία του 1860, με τον Sakamoto Ryoma να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στην ξιφασκία και αν επιστρέφει στην πατρίδα του, την Tosa, για να έρθει αντιμέτωπος με έναν ευηπόληπτο samurai.

Loading