Majel, ο αντίπαλος του Siri για Android!

Φήμες θέλουν αυτή τη στιγμή τη Google να εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην ανάπτυξη του δικού της συστήματος φωνητικών εντολών ή με άλλα λόγια στην Android εκδοχή του Siri.

Με κωδική ονομασία Majel, η υπηρεσία θα αποτελεί επέκταση των τωρινών Voice Actions, κάνοντας χρήση της φυσικής γλώσσας. Η αρχική έκδοση της υπηρεσίας θα πραγματοποιεί αναζητήσεις μόνο στο Google Search, ενώ αργότερα θα προστεθούν πιο εξελιγμένες λειτουργίες, όπως οι τηλεφωνικές εντολές.

Η φωνή που βρίσκεται πίσω από το Majel ανήκει στην ηθοποιό Μajel Barrett- Roddemberry (εξού και η ονομασία) που δάνεισε τη φωνή της στον υπολογιστή του Star Trek. Ένα μήνα πριν, ο Matias Duarte, Director of Android User Experiences, δήλωσε ότι η προσέγγιση της Google θα είναι παρόμοια με αυτή του Star Trek. Με άλλα λόγια, δε θα προσποιείται ότι είναι άνθρωπος, παρά μόνο ένας υπολογιστής που μιλάει, ακούει και μεταφράζει.

Αυτή τη στιγμή, στο Android Market, μπορεί να βρει κανείς ουκ ολίγους κλώνους του Siri (Cluzee), εφαρμογές δηλαδή που ισχυρίζονται ότι έχουν την λειτουργικότητα του Siri, ενώ στην πραγματικότητα προσφέρουν πολύ περιορισμένες λειτουργίες.

Ακόμα και η Microsoft ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι διαθέτει εδω και ένα χρόνο το δικό της σύστημα φωνητικών εντολών με την ονομασία TellMe, αν και όπως αποδείχτηκε ουδεμία σχέση είχε τελικά με το Siri.

[πηγή iphonehellas]
Loading