Καταδικάστηκε σε ισόβια και καταστράφηκαν τα πρακτικά λόγω ...ιού!

Η υπόθεση ενός 26χρονου αμερικανού που καταδικάστηκε για φόνο δευτέρου βαθμού ετοιμάζεται να επανεκδικαστεί, αφού καταστράφηκαν τα πρακτικά του δικαστηρίου εξαιτίας ιού!

Ο λόγος για το Randy Chaviano από τη Φλόριντα που τον Ιούλιο του 2009 καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θανάσιμο πυροβολισμό του Carlos Acosta. Ωστόσο, για καλή του τύχη, οι συνήγοροι του Chaviano άσκησαν έφεση μόλις ανακάλυψαν ότι από το αρχείο των πρακτικών της δίκης απουσίαζε ένα μεγάλο μέρος των στοιχείων που οδήγησε το δικαστήριο στην απόφαση της καταδίκης του.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες το Εφετείο δεν είχε άλλη επιλογή από το να διατάξει την επανεκδίκαση της υπόθεσης. Στις δίκες, οι στενογράφοι είθισται να καταγράφουν τα πράκτικα τόσο σε ψηφιακά μέσα όσο και σε χαρτί. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, όμως, και στη δίκη του Chaviano, αφού η -πρώην- στενογράφος Terlesa Cowart αμέλησε να πάρει μαζί της αρκετό χαρτί!

Εν συνεχεία ο υπολογιστής μολύνθηκε από έναν ιό αγνώστου προελεύσεως με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος των αρχείων. Το αποτέλεσμα είναι να εκκρεμεί αυτή τη σιτμή η διεξαγωγή δεύτερης δίκης σε βάρος των μαρτύρων και φυσικά της οικογένειας του θύματος.

[πηγή theregister]
Loading