Mark Zuckerberg: Ετοιμάζουμε AI agents για δισεκατομμύρια χρήστες

Η Meta δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει στο πανηγύρι που έχει στηθεί γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη τους τελευταίους μήνες, με τον Mark Zuckerberg να δηλώνει στην πρόσφατη ενημέρωση των μετόχων πως πρόκειται για μια χρυσή ευκαιρία να δημιουργήσουν AI agents που θα εξυπηρετούν δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Ο ιδρυτής και CEO της Meta υπενθύμισε για άλλη μια φορά στους μετόχους πως η εταιρεία τους σκοπεύει να ανταγωνιστεί ισάξια της Microsoft (OpenAI) και Google στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενσωματώνοντας τα δικά της AI εργαλεία σε όλες τις πλατφόρμες και υπηρεσίες της (π.χ. Facebook, Instagram, WhatsApp), προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους απλούς καθημερινούς χρήστες, όσο και τις επιχειρήσεις.

Ως παράδειγμα ανέφερε τη δυνατότητα δημιουργίας δεκάδων εκατομμυρίων AI agents που θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες τους, αντί να απασχολούν το προσωπικό τους. Κάτι τέτοιο, βέβαια, ανοίγει και πάλι την κουβέντα για την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω του AI, αλλά αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τη Meta που απέλυσε πρόσφατα περισσότερους από 20,000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Εξάλλου, ο Zuckerberg ανέφερε πως συνεχίζεται κανονικά η ανάπτυξη του περίφημου metaverse, άσχετα αν το βάρος έχει πέσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη μετά τις ανακατατάξεις των τμημάτων της.

[via]

Loading