Marvel's Guardians of the Galaxy Review: Πολύ καλύτερο απ' ό,τι περιμένεις

Η εκτόξευση της δημοφιλίας των κινηματογραφικών παραγωγών που διαπραγματεύονται ιστορίες υπερηρώων τόσο της Marvel, όσο και της DC, ήταν αναμενόμενο ότι θα οδηγούσε και στη μαζική παραγωγή παιχνιδιών που θα βασίζονται στις περιπέτειες τους. Εξίσου αναμενόμενο ήταν ότι αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες των νέων παιχνιδοκονσολών από άποψης gameplay και γραφικών, ούτως ώστε οι gamers να βυθιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτούς τους κόσμους και ομολογουμένως το να αναλαμβάνεις εσύ τον ρόλο του υπερήρωα είναι σαφέστατα πιο διασκεδαστικό από την παρακολούθηση μιας ταινίας. Αρκεί, βέβαια, το συνολικό πακέτο που σου προσφέρει το παιχνίδι να είναι αντάξιο (αν όχι και καλύτερο) μιας πανάκριβης κινηματογραφικής παραγωγής.

Marvel's Guardians of the Galaxy Review

Η αλήθεια είναι ότι το κοινό υποδέχτηκε με μεγαλύτερη θέρμη τις δημιουργίες της Insomniac Games (βλ. Marvel’s Spider-Man του 2018 και το περυσινό Miles Morales), καθώς το Marvel’s Avengers των Square Enix / Eidos Montreal κινήθηκε στη μετριότητα. Δεν θα λέγαμε, όμως, το ίδιο και για το Marvel’s Guardians of the Galaxy που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και αναμφίβολα εξιλεώνει τις Square Enix / Eidos Montreal για την περυσινή αστοχία.

Marvel's Guardians of the Galaxy Review


Στο Guardians of the Galaxy έχει δοθεί τεράστια έμφαση στην αφήγηση της ιστορίας μέσα από τα storylines των διαφόρων ηρώων, χρησιμοποιούνται πολλές αναφορές στις ταινίες και στα κόμικ των περασμένων δεκαετιών για να εμπλουτιστεί το σενάριο με στοιχεία που πραγματικά βοηθούν στη δομή, ενώ παράλληλα οι δημιουργοί επιχειρούν να περάσουν πολλαπλά μηνύματα σχετικά με την αυτογνωσία, τη φιλία και τη ζωή γενικότερα πέρα από την “κλισέ” αποστολή να σωθεί ο γαλαξίας από την ετερόκλητη παρέα των πρωταγωνιστών.

Marvel's Guardians of the Galaxy Review

Ο gamer αναλαμβάνει τον ρόλο του Peter Quill (aka Star-Lord), ο οποίος μπορεί να ξεκινά την πορεία του ως ένας απλός πειρατής του Διαστήματος και διστακτικός “ηγέτης” της παρέας, αλλά στην πορεία εξελίσσεται σταδιακά σε έναν ικανότατο διοικητή που χαρακτηρίζεται από την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη που δείχνει στους συνοδοιπόρους του. Το back story του Quill σε ακολουθεί καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μιας και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και να βρει πατήματα επάνω στις ιδιαίτερες σχέσεις που δημιούργησε για να φέρει εις πέρας τις αποστολές του. Από πλευράς ειδικών δυνάμεων δεν έχουμε παρά έναν άνθρωπο που ενισχύεται από τις jet-pack μπότες και τα ειδικά γυαλιά του (με κάποιες μικρές αναβαθμίσεις των ικανοτήτων του όσο προχωρά το παιχνίδι), ενώ οι αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις (και μάλιστα γρήγορα) επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το βάρος έχει πέσει στην αφήγηση και έχει γίνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά από την Eidos Montreal στο χτίσιμο των διαλόγων διότι είναι έξυπνοι, γεμάτοι αναφορές, διασκεδαστικοί και (το κυριότερο) απόλυτα πιστευτοί στο γενικότερο πλαίσιο της ιστορίας. Αξίζει, λοιπόν, να παίξετε το Marvel’s Guardians of the Galaxy αφιερώνοντας χρόνο στην παρατήρηση των διαλόγων και των αντιδράσεων ακόμη και των NPCs (non-playable characters), καθώς θα εντοπίσετε διάφορα “διαμαντάκια”, αντί απλά να περνάτε στα σημεία δράσης.

Marvel's Guardians of the Galaxy Review


Εδώ να αναφέρουμε πως οι χαρακτήρες έχουν βασιστεί περισσότερο στα κόμικ παρά στις ταινίες, επομένως, όσοι είστε πραγματικοί fans θα ταυτιστείτε πολύ περισσότερο με την απόδοση των Peter Quill, Gamora, Groot, Rocket Raccoon και Drax. Εκτός από τους έξυπνους διαλόγους, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στο voice acting που ολοκληρώνει όλη αυτήν την εξαιρετική αφήγηση της υπόθεσης του παιχνιδιού. Και κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά της δεκαετίας του ’80: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ soundtrack γεμάτο τραγουδάρες από τα νιάτα μας!

Marvel's Guardians of the Galaxy Review

Σε ό,τι αφορά το gameplay, το Marvel’s Guardians of the Galaxy είναι ένα third-person action adventure που θυμίζει αρκετά τη φιλοσοφία του Marvel’s Avengers, αλλά με τις απαραίτητες (και καλοδεχούμενες) βελτιώσεις σε καίρια σημεία. Ως επί το πλείστον χειρίζεσαι τον Peter Quill, αλλά στις δύσκολες καταστάσεις επιστρατεύονται και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ο καθένας με τις δικές του μοναδικές ικανότητες για να σε βοηθήσουν να τα βγάλεις εις πέρας όταν γίνεται χαμός από εχθρούς ή/και να προχωρήσεις σε δύσβατες περιοχές της πίστας. Στο normal επίπεδο δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τα καταφέρεις, οπότε όσοι έχετε μια κάποια εμπειρία από τέτοια games θα μπορούσατε να περάσετε στο επόμενο επίπεδο. Στην πορεία αναβαθμίζεις τις ικανότητες των ηρώων σου και τον εξοπλισμό σου, αλλά όχι με κάποια σοβαρή πολυπλοκότητα που να σε βάζει σε σκέψεις στο τι να κάνεις πρώτα. Η περισσότερη εκπαίδευση αφορά τους συνδυασμούς ικανοτήτων και επιθέσεων για να ανταπεξέλθεις απέναντι σε μαζικές ροές αντιπάλων ή μεγάλων bosses, ωστόσο, το παιχνίδι σε προετοιμάζει κατάλληλα από τις πρώτα λεπτά για να κατανοήσεις τι ακριβώς γίνεται και τι να περιμένεις. Οι μάχες είναι διασκεδαστικές και ορισμένες κρατούν αρκετή ώρα αλλά χωρίζονται σε φάσεις για να μην ξεκινάς εντελώς από την αρχή σε περίπτωση που χάσεις.

Marvel's Guardians of the Galaxy Review


Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι παίζουμε το Marvel’s Guardians of the Galaxy στο PlayStation 5 σε τηλεόραση LG 55 C1 Series και πραγματικά μένουμε με το στόμα ανοιχτό αντικρύζοντας τον απίστευτο κόσμο που δημιούργησε η Eidos Montreal και σε επίπεδο γραφικών. Το παιχνίδι τρέχει “βουτυράτα” χωρίς ούτε μία υποψία καθυστέρησης ακόμη και στις μεταβάσεις από το gameplay στις cutscenes και το αντίστροφο. Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να βιώσουν μια υπερηρωική εμπειρία με τρομερά γραφικά, φοβερό soundtrack και πλούσια υπόθεση.

*Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review από τη CD Media.

**Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.



Loading