up_icon
Facebook

Mashup with Facebook: Η συνεργασία MySpace και Facebook είναι πλεόν γεγονός! [Update]

18 Νοεμβρίου 2010 Christos Elpidis

Mashup with Facebook: Η συνεργασία MySpace και Facebook είναι πλεόν γεγονός! [Update]

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και μόλις πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία MySpace χρησιμοποιώντας το λογαριασμό του Facebook. Έτσι, στην αρχική σελίδα του MySpace θα υπάρχει ένα κουμπί Facebook με το οποίο θα ενεργοποιούνται διάφορες λειτουργίες και τρόποι επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινωνικών δικτύων.

Η συνεργασία αυτή ονομάζεται "Mashup with Facebook" και οι χρήστες που συνδέονται μέσω του Facebook θα έχουν τη δυνατότητα να δημοσιοποιούν τα likes και τα ενδιαφέροντα τους, βρίσκοντας ακόμα πιο εύκολα τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Ακόμη, το MySpace σχεδιάζει να ενσωματώσει τα "Like" buttons στη σελίδα του, και με αυτό τον τρόπο τα αντίστοιχα Likes θα εμφανίζονται και στο Facebook.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό video:

Από την κίνηση αυτή βγαίνουν κάποια συμπεράσματα. Πρώτον, η επίσημη αναγνώριση από την πλευρά του MySpace ότι το Facebook βρίσκεται στην κορυφή των κοινωνικών δικτύων, και δεύτερον, ότι το MySpace θα καταφέρει να αποκτήσει ένα τεράστιο νέο κοινό που θα ασχολείται με το περιεχόμενο του!

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου:

To Myspace ανακοίνωσε το «Mashup with Facebook», ένα νέο feature που επιτρέπει στους χρήστες του Myspace να δημιουργούν το εξατομικευμένο τους κανάλι ψυχαγωγίας. Με ένα μόνο κλικ, τα likes και τα ενδιαφέροντα ενός χρήστη στο προφίλ του στο Facebook μεταφέρονται στο Myspace, και με αυτόν τον τρόπο διευκολύνουν το χρήστη στο να εντοπίζει άμεσα περιεχόμενο της αρεσκείας του. Οι χρήστες έχουν επίσης την δυνατότητα να προγραμματίσουν τα προσωπικά τους streams βασιζόμενοι σε προτάσεις και θέματα της επικαιρότητας τα οποία εμφανίζονται στο Myspace. Ακόμη, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται με άλλους χρήστες οι οποίοι μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα γύρω από τη μουσική , τους celebrities, την τηλεόραση και το κινηματογράφο.

Ο Mike Jones, CEO του Myspace, δήλωσε ότι:

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την συνεργασία μας με το Facebook μέσω του Mashup with Facebook. Αυτό το νέο feature είναι μια εξαιρετική εικόνα της στρατηγικής μας γύρω από το social entertainment και  διευκολύνει το real-time stream. Το stream είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Myspace, παρέχοντας πλέον μια ακόμη πιο δυναμική εμπειρία περιεχομένου στους χρήστες μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι πολλοί άνθρωποι θα έχουν την άμεση ικανοποίηση του να αναπτύσσουν το δικό τους πρόγραμμα ψυχαγωγίας, αλλά και θα μπορούν ταυτόχρονα να συνδεθούν με την ευρύτερη κοινότητα του Myspace”.

Ο Dan Rose, VP of Partnerships and Platform Marketing, Facebook, δήλωσε με τη σειρά του:

"Το να μοιράζεσαι κοινά ενδιαφέροντα σε θέματα διασκέδασης και μουσικής είναι μέρος της φιλίας, τόσο online αλλά και offline! Το Myspace δίνει στους ανθρώπους έναν εύκολο τρόπο να ¨φέρουν¨τα αγαπημένα τους συγκροτήματα, τις διασημότητες και τις ταινίες από το Facebook και να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία στο Myspace από την αρχή

Σχετικά με το Mashup with Facebook

Το Mashup with Facebook είναι ένα opt-in feature, το οποίο ενεργοποιείται εύκολα και γρήγορα. Οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν το myspace.com και να κλικάρουν στο tab Mashup with Facebook. Σε ελάχιστα λεπτά, δημιουργείται ένα βασικό προφίλ και οι χρήστες μπορούν αμέσως να ξεκινήσουν να διαμορφώνουν το προσωπικό τους προφίλ βασισμένοι στις πληροφορίες που διατηρεί ο λογαριασμός τους στο Facebook. Μέσα σε αυτό το feature υπάρχουν αλγόριθμοι οι οποίοι βοηθούν στην ανέυρεση, ανάδειξη και σύνδεση περιεχομένου ψυχαγωγίας έτσι ώστε ο χρήστης να διαμορφώσει το προηγμένο Myspace προφίλ του. Συγκεκριμένα  :

  • Τα Facebook "likes" και τα "ενδιαφέροντα" ενός χρήστη συνδέονται με σχετικές θεματικές ενότητες του Myspace όπως σελίδες, προφίλ, video content καθώς και άλλες κατηγορίες περιεχομένου όπως, μουσική, ενδιαφέροντα, τηλεόραση και κινηματογράφο.
  • Προβάλλονται προτάσεις για νέες σελίδες (σε πραγματικό χρόνο), ώστε να διευκολύνουν την εύρεση πρόσθετων εμπειριών ψυχαγωγίας και μεγαλύτερο customization – υψηλότερη στόχευση για όλους τους χρήστες του site.
  • Με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα και τις ρυθμίσεις του κάθε χρήστη ενεργοποιούνται ενημερώσεις των χρηστών σχετικά με ένα ευρύ κοινό πρόγραμμα ψυχαγωγίας ( για παράδειγμα αποκλειστικό περιεχόμενο ή πρόσφατες ειδήσεις από όλο τον κόσμο).
  • Επιπλέον, οι φανατικοί χρήστες του Myspace έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται μέσω των "friending" και "following" features στα προφίλ τους.

Το Mashup with Facebook βασίζεται στο μηχανισμό "συγχρονισμού" με το Facebook, ένα χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε πρόσφατα και διευκολύνει την ενημέρωση του Myspace status update σύμφωνα με το προφίλ  ή τη σελίδα ενός χρήστη στο Facebook. Σε ένα μόνο μήνα, το Facebook Sync έχει φτάσει πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες Myspace και ο αριθμός αυτός εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Το Mashup with Facebook είναι πλέον διαθέσιμο παγκοσμίως στου χρήστες του Myspace. Το Myspace σύντομα θα εφαρμόσει και το Facebook Like κουμπί το οποίο θα δίνει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο στο να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους με τους φίλους τους στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο link www.myspace.com/pressroom

Christos Elpidis

Το ταξίδι ξεκίνησε από έναν Atari ST 520 στα '80s για μια μακρά περίοδο καψίματος στο gaming με το Kick Off 2 (αν είχε eSports τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος...) και τα κλασικά adventures. Μετά ήρθαν τα PCs, το Internet, τα MP3s, τα Mac, τα κινητά, τα smartphones και όλα τα μαραφέτια που ορίζουν την καθημερινότητα μας σήμερα.

Για όλα αυτά τα λέμε τα τελευταία 10 χρόνια μέσα από το Techgear.gr! Θα με βρείτε σε Twitter, Instagram και φυσικά στη Darkpony Digital!

ΣΧΟΛΙΑ
techgear_icon