MediEvil: Ένα πανέμορφο remake που μένει πιστό στο original!

Κάπου εκεί προς τα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν ακόμα ζούσαμε σε χρυσές “πράσινες” εποχές με μοναδικές σοβαρές έγνοιες τις πανελλήνιες εξετάσεις και την πορεία του μεγάλου Άρη μας, “έσκασε” το φθινόπωρο του 1998 ένα ενδιαφέρον action adventure game με τίτλο MediEvil ως αποκλειστικό για το PS One. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια και άλλαξαν πολλά, αλλά ούτε αυτό κατάφερε να ξεφύγει από τη ρετρολαγνεία των τελευταίων ετών. Αποτέλεσμα; Η κυκλοφορία ενός remake από τη Sony!

Την ανάπτυξη του νέου MediEvil ανέλαβε η Other Ocean Emeryville, η οποία προχώρησε σε ριζικό επανασχεδιασμό των γραφικών και σε remaster του soundtrack, διατηρώντας, ωστόσο, σχεδόν αναλλοίωτο το gameplay και την υπόθεση με αποτέλεσμα να ισχύουν ακόμη και σε αυτήν την έκδοση τα walkthrougs του original.

Προτού περάσουμε στο παιχνίδι, να τονίσουμε ότι παίζουμε στη φανταστική LG OLED 65B8PLA με κυριολεκτικά μαγική, κινηματογραφική εικόνα που υποστηρίζει τις τεχνολογίες 4K HDR, Dolby Vision και Dolby Atmos! Μια απίστευτη εμπειρία τόσο για gaming, όσο και για παρακολούθηση περιεχομένου!

medievil-techgear-review-2.jpg

Η υπόθεση αφορά τον Sir Daniel Fortesque, έναν κακομαθημένο τεμπελχανά ευγενή που αποφασίζει να γίνει ιππότης με σκοπό να εντυπωσιάσει τις γκομενίτσες του παλατιού. Από μια τρελή συγκυρία, ο βασιλιάς αποφασίζει να του αναθέσει την ηγεσία του στρατού ενάντια στις ορδές των απέθαντων που πλησιάζουν το κάστρο και…..ο Sir Daniel σκοτώνεται με το πρώτο βέλος που πέφτει στη μάχη. Για να μην πέσει το ηθικό των κατοίκων, ο βασιλιάς Peregrin αποφασίζει να πει ότι ο Sir Daniel έπεσε ένδοξα στη μάχη και μάλιστα σηκώνει ηρώο προς τιμήν του, ενώ στα βιβλία της ιστορίας καταγράφονται τα υποτιθέμενα επιτεύγματα του.

Τα χρόνια περνούν και ο ηγέτης των απέθαντων, ο μάγος Zarok, επιχειρεί εκ νέου να καταλάβει το Gallowmere και γι’ αυτό χρησιμοποιεί ένα ξόρκι που σηκώνει τους νεκρούς από τους τάφους τους για να σχηματίσουν έναν νέο στρατό. Άθελα του, ξυπνά και τον Sir Daniel, ο οποίος καταφέρνει να ανακτήσει την προσωπικότητα του και να γίνει ο μοναδικός που μπορεί να σταματήσει τον Zarok.

medievil-techgear-review-16.jpg

Αυτό που ακολουθεί στο παιχνίδι είναι μια κωμική περιπέτεια με ψευτομακάβρια ατμόσφαιρα που αποτυπώνει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία των ‘90s στο χώρο του gaming. Ο πρωταγωνιστής μας μπορεί να κραδαίνει έως δύο όπλα κάθε φορά (π.χ. σπαθί, ρόπαλο, τόξο, μαχαίρια, τσεκούρι). Κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται καθαρά για να προκαλέσουν ζημιά στους εχθρούς, ενώ κάποια μπορούν να σε βοηθήσουν για να αλληλεπιδράς με το περιβάλλον (π.χ. με το ρόπαλο μπορείς να σπας τοίχους και πατώματα). Ως επί το πλείστον, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού θα χρειαστεί απλά να πατάς το κουμπί της επίθεσης και ενίοτε αυτό της δευτερεύουσας επίθεσης.

Όταν φτάνεις να αντιμετωπίσεις τα μεγάλα bosses, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα αλλά όχι σε βαθμό που να ζορίζεσαι ιδιαίτερα. Η δυσκολία είναι φυσικά κλιμακούμενη και σε κάθε έναν θα πρέπει να βρεις τα τρωτά σημεία ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική για να τους νικήσεις. Οι δημιουργοί, όπως προείπαμε, αποφάσισαν να φτιάξουν το remake με τέτοιον τρόπο που να αποτελεί όσο το δυνατόν πιο πιστή μεταφορά του original παιχνιδιού και αυτό έχει τα καλά του και τα στραβά του. Οι παλαιότεροι gamers είστε εξοικειωμένοι με τη δυσκολία αυτών των παιχνιδιών υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν saves και checkpoints μέσα στις πίστες, άρα γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που πεθάνεις προς το τέλος της πίστας, τότε θα χρειαστεί να παίξεις και πάλι από την αρχή χάνοντας όλη την πρόοδο που έχεις κάνει (π.χ. θα χρειαστεί να ξαναβρεις τα μυστικά). Κανένα πρόβλημα για εμάς (λέμε τώρα…), αλλά οι νεότεροι σε ηλικία ίσως το βρουν τρομερά εκνευριστικό.

medievil-techgear-review-15.jpg

Για να προχωρήσεις το παιχνίδι θα πρέπει να βρίσκεις τα ειδικά κλειδιά που ξεκλειδώνουν πόρτες, τα οποία συνήθως βρίσκονται αρκετά κοντά στον στόχο, και συχνά απαιτείται η επίλυση κάποιου γρίφου ή να αποφύγεις κάποια παγίδα. Σε κάθε πίστα υπάρχει ένα κρυμμένο δισκοπότηρο, το οποίο “γεμίζει” καθώς σκοτώνεις αντιπάλους και μόλις το βρεις ο Sir Daniel εισέρχεται στο Hall of Heroes, όπου τον περιμένουν άλλοι ήρωες για να του δώσουν αναβαθμισμένα όπλα, νέο εξοπλισμό και φιαλίδια για γεμίζει η ενέργεια του.

Σε ό,τι αφορά το gameplay, αν έχεις παίξει το παλιό MediEvil δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα στη διαχείριση του χαρακτήρα, αν και μετά από τόσα χρόνια ίσως χρειαστείς λίγο χρόνο για να το συνηθίσεις. Η καμπύλη εκμάθησης, πάντως, είναι αρκετά σύντομη για τον οποιονδήποτε.

Γενικά, το MediEvil είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι με πανέμορφο soundtrack που απευθύνεται σε όλους τους gamers και αξίζει της προσοχής σας. Είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για το PS4.

Loading