Messenger Rooms: Η απάντηση της Facebook στο Zoom!

Ο κοινωνικός περιορισμός που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση τη ζήτηση για τις υπηρεσίες που προσφέρουν ομαδικές τηλεδιασκέψεις. Όλες οι πλατφόρμες είδαν κατακόρυφη άνοδο στη χρήση από τους εκατομμύρια έγκλειστους χρήστες, με το Zoom να αποτελεί τον μεγάλο πρωταγωνιστή των τελευταίων εβδομάδων.

Η Facebook δεν θα μπορούσε να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Τουναντίων, η εταιρεία αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιθετική στην ανάπτυξη των λειτουργιών video chat και σήμερα ανακοινώνει επίσημα το Messenger Rooms! Πρόκειται για ένα εργαλείο που επιτρέπει ομαδικές video κλήσεις με έως 50 συμμετέχοντες και δυνατότητα να μπει κάποιος στη συζήτηση οποιαδήποτε στιγμή (αν το επιτρέπει ο διαχειριστής της κλήσης). Πολύ σύντομα θα μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου Room μέσα από το Facebook και το Facebook Messenger, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προστεθεί υποστήριξη για τα Instagram Direct, WhatsApp και Portal. Ιδιαίτερα χρήσιμο το γεγονός ότι μπορείς να προσκαλέσεις άτομα που δεν διαθέτουν λογαριασμό Facebook.

facebook-messenger-rooms-1.jpg

Όσο βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο Messenger Room, θα είναι διαθέσιμα τα φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας και θα υπάρχει δυνατότητα να αλλάξεις το background. Ο διαχειριστής μπορεί να προσθέσει ή αφαιρέσει συμμετέχοντες οποιαδήποτε στιγμή και θα υπάρχει επιλογή να κάνεις αναφορά αν συμβαίνει κάτι ανάρμοστο σε κάποια ομαδική κλήση. Να σημειωθεί ότι οι ομαδικές video κλήσεις δεν είναι κρυπτογραφημένες end-to-end, αλλά η Facebook υπόσχεται πως ούτε παρακολουθεί ούτε ακούει.

Τα Messenger Rooms θα γίνουν διαθέσιμα από σήμερα στο Facebook Messenger σχεδόν σε όλες τις χώρες όπου προσφέρεται (άρα και στην Ελλάδα), ενώ στις επόμενες ημέρες θα προστεθεί και στο κοινωνικό δίκτυο.

8-messenger-rooms-infographic.jpg

[FB]

Photo Gallery

Loading