Meta: Απορρίφθηκε η έφεση της, υποχρεώνεται να πουλήσει το Giphy

Η απόφαση της βρετανικής Αρχής Ανταγωνισμού και Αγορών (Competion and Markets Authority - CMA) να κρίνει ως μονοπώλιο την εξαγορά της υπηρεσίας Giphy από την τότε Facebook (νυν Meta) δεν ανετράπη από την έφεση που κατέθεσε η τελευταία, καθώς απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο και πλέον η εταιρεία καλείται να πουλήσει την Giphy άμεσα.

Η εξαγορά της Giphy από τη Meta ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2020 και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για επένδυση ύψους $400 εκατομμυρίων. Η εταιρεία φιλοδοξούσε να ενισχύσει σημαντικά την διαδικασία εύρεσης GIFs και stickers για την πλατφόρμα του Instagram και διατείνονταν πως θα κρατήσει την λειτουργία της ανοιχτή για όλους τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς. Παρόλα αυτά, η CMA προχώρησε σε εκτενή έρευνα και απεφάνθη τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς ότι η εξαγορά θα βλάψει τον ανταγωνισμό στον τομέα των κοινωνικών δικτύων και της διαφήμισης.

Η Meta είχε χαρακτηρίσει αβάσιμα τα πορίσματα της έρευνας και έσπευσε να προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά δεν δικαιώθηκε. Εκπρόσωπος της εταιρείας εξέφρασε την απογοήτευση του για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά τόνισε πως η Meta θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και θα αναζητήσει αγοραστή για την Giphy.

[via]

Loading