Τέλος στην επικοινωνία μεταξύ Instagram και Facebook Messenger από τα μέσα Δεκεμβρίου

Πριν από τρία χρόνια, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2020, η Meta έκανε πράξη την υπόσχεση της για ενοποίηση των λογαριασμών messaging των χρηστών μεταξύ Facebook Messenger και Instagram, προκειμένου να υποστηρίζεται η επικοινωνία μεταξύ τους, υπό την έννοια ότι μπορείς π.χ. να γράφεις ένα μήνυμα από το Instagram και να το βλέπει ο παραλήπτης στο Facebook Messenger.

Το σκεπτικό της Meta ήταν να κρατήσει όλους τους χρήστες των υπηρεσιών της μακριά από τους ανταγωνιστές της, καθώς είχε σκοπό να ενσωματώσει και το WhatsApp σε αυτήν την διαλειτουργικότητα των εφαρμογών της. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ανανεώσε πρόσφατα την σελίδα υποστήριξης του Instagram και ενημερώνει το κοινό πως από τα μέσα του τρέχοντος μήνα θα σταματήσουν να υποστηρίζονται οι επικοινωνίες αυτού του τύπου.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

  • Δεν θα μπορείτε να ξεκινήσετε νέες συνομιλίες ή κλήσεις με τους λογαριασμούς του Facebook από το Instagram
  • Οι υπάρχουσες συνομιλίες στο Instagram που δημιουργήθηκαν από λογαριασμούς Facebook θα μετατραπούν σε read-only (δεν θα μπορείς να γράψεις κάτι καινούργιο σε αυτές)
  • Οι λογαριασμοί Facebook δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν την κατάσταση σου (αν είσαι Active) ή αν έχεις διαβάσει τα μηνύματα τους
  • Όλες οι υπάρχουσες συνομιλίες στα DM του Instagram που έχουν δημιουργηθεί από λογαριασμό Facebook δεν θα μεταφέρονται πλέον στο inbox του Facebook ή του Messenger.

Εν ολίγοις, εάν θέλεις να ξεκινήσεις νέα συνομιλία στο Messenger ή το Facebook θα πρέπει να το κάνεις χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο Facebook λογαριασμό και όχι αυτό του Instagram.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει επίσημα μέχρι στιγμής για ποιον λόγο προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, αλλά ενδέχεται να είναι ακόμη ένα βήμα προς την συμμόρφωση με το νομοσχέδιο Digital Markets Act της ΕΕ, διότι ενδέχεται να ετοιμάζει μια πολύ ευρύτερη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών  της με αυτές των ανταγωνιστών.

[via]

Loading