Meta: Θα δώσει η ίδια την επιλογή μη παρακολούθησης σε Facebook και Instagram

Η Meta ενέδωσε στις πιέσεις της ΕΕ και φαίνεται ότι θα δώσει τελικά τη δυνατότητα στους χρήστες να απορρίψουν την παρακολούθηση τους από τις εφαρμογές Facebook και Instagram, οι οποίες ακολουθούν αυτήν την πρακτική για να τους σερβίρουν στοχευμένες διαφημίσεις.

Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια, όμως υπάρχουν δύο προαπαιτούμενα που αποκαλύπτει η The Wall Street Journal. Θα πρέπει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης και στη συνέχεια να συμπληρώσεις μια online αίτηση όπου θα εκφράζεις τις ενστάσεις σου επάνω στην πολιτική παρακολούθησης της εταιρείας. Έπειτα η Meta θα αξιολογεί αυτές τις αιτήσεις και μετά θα προχωρά, αν τις εγκρίνει, στην διακοπή της παρακολούθησης.

Η WSJ σημειώνει ότι η Meta είχε ουσιαστικά εξαναγκαστεί από την Apple και την περίφημη πολιτική App Tracking Transparency του iOS να σταματήσει την παρακολούθηση των χρηστών για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που θα δώσει η ίδια την επιλογή μέσα από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της (Facebook και Instagram).

Από τα προαπαιτούμενα αντιλαμβανόμαστε ότι η εταιρεία θα εξακολουθήσει να καθιστά πολύπλοκη την διαδικασία για τον μέσο χρήστη και μένει να δούμε αν η ΕΕ σκοπεύει να επανέλθει με πιο ξεκάθαρες οδηγίες.

[via]

Loading