Μεταφορά φωτογραφιών και videos από το Facebook απευθείας στο Google Photos

Από τον 2018, οι υπερδυνάμεις στον χώρο του Internet έχουν αναλάβει από κοινού την πρωτοβουλία Data Transfer Project με στόχο να καταστήσουν όσο το δυνατόν πιο εύκολη τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των υπηρεσιών τους. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι Microsoft, Google, Twitter και Facebook, και σήμερα είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη εκ μέρους της τελευταίας.

Η Facebook λανσάρει από σήμερα σε ΗΠΑ και Καναδά την επιλογή μεταφοράς των φωτογραφιών και video από το κοινωνικό δίκτυο της απευθείας στην υπηρεσία Google Photos. Η επιλογή είναι διαθέσιμη μέσα από το μενού “Your Facebook Information” στις γενικές ρυθμίσεις του λογαριασμού και ονομάζεται “Transfer a Copy of Your Photos or Videos”.

Remote file

Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Google Photos είναι μόνο μία από τις επιλογές που θα δούμε μελλοντικά, άρα μπορούμε να ποντάρουμε σίγουρα στη δυνατότητα μεταφοράς στο OneDrive της Microsoft. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα εμφανιστεί το νέο εργαλείο σε όλες τις χώρες, αλλά υποθέτουμε ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα.

[Facebook]

Loading