Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να «σπάσει» μια iOS ή Android συσκευή [Video]

passcode

Θα περίμενε κανείς ότι η δημιουργία passcode στην iOS συσκευή σας θα ήταν αρκετή για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα για την εταιρεία Micros Systemation.

Η εν λόγω σουηδική εταιρεία ασφαλείας έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με το όνομα XRY με το οποίο όλα σας τα προσωπικά δεδομένα, το ιστορικό κλήσεων, τα δεδομένα τοποθεσίας, οι επαφές και οι κινήσεις σας μπορούν να αποκρυπτογραφούν σε λιγότερο από δέκα λεπτά!

Η Micro Systemation είναι γνωστή για την παροχή υπηρεσιών λογισμικού σε οργανισμούς, τον στρατό αλλά και δυνάμεις ασφαλείας για την πρόσβαση σε ύποπτες συσκευές και την εξαγωγή των πληροφοριών που υπάρχουν σε αυτές. Το XRY μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραβιαστεί οποιαδήποτε iOS ή Android συσκευή!

Το λογισμικό εκμεταλλεύεται το ίδιο exploit με αυτό που χρησιμοποιείται για να γίνει jailbreak σε μια iOS συσκευή. Από ‘κει και πέρα τα πράγματα είναι εύκολα εφόσον υπάρχει πρόσβαση στην συσκευή.

Προς αποφυγή πανικού να επισημάνουμε ότι το XRY δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να βρει οπουδήποτε, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση μην ανησυχείτε για την ασφάλεια των δεδομένων σας.

[via Cult of Mac]

Advertisements

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr. Follow me on twitter and facebook
This entry was posted in Android, iOS, Mobiles, Software. Bookmark the permalink.

One Response to Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να «σπάσει» μια iOS ή Android συσκευή [Video]

  1. Pingback: Σχετικά με την παραβίαση του passcode στις iOS συσκευές