Microsoft Holoportation: Επικοινωνία τύπου Star Wars με ολογράμματα και Augmented Reality! [Video]

holoportation

Όπως έχουμε δει πολλές φορές τους προηγούμενους μήνες, οι δυνατότητες του headset επαυξημένης πραγματικότητας Microsoft HoloLens είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αλλά η Microsoft μας πήρε τα μυαλά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με την εφαρμογή Holoportation.

Η εφαρμογή καθιστά δυνατό να βλέπεις τον συνομιλητή μπροστά σου σε μορφή ολογράμματος, χάριν στην τεχνολογία του Microsoft HoloLens σε συνδυασμό με λήψεις από μια διάταξη 3D καμερών στο δωμάτιο απ' όπου γίνεται η μετάδοση της εικόνας. Ουσιαστικά, πρόκειται για τηλεμεταφορά που συμβαίνει στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας, επομένως, θα πρέπει και οι δύο χρήστες να φορούν το Microsoft HoloLens για να βλέπουν ο ένας τον άλλο.

"Το Holoportation αποτελεί έναν νέο τύπο λήψης 3D εικόνας και ανακατασκευής 3D μοντέλων για αναμετάδοση σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου σε πραγματικό χρόνο. Όταν συνδυαστεί με συσκευές Augmented Reality, όπως το HoloLens, η τεχνολογία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους από απόσταση"

Θυμίζει Star Wars, δε νομίζετε;

Loading