Microsoft: Κατέθεσε ένσταση για το συμβόλαιο ύψους $10 δισ. που πήρε η Amazon

H Microsoft και η Amazon βρίσκονται για ακόμα μία φορά μέτωπο με μέτωπο, καθώς, μετά τη «μάχη» για την επικυριαρχία τους στο JEDI cloud computing project – το οποίο εν τέλει καταργήθηκε – τώρα φαίνεται η Amazon Web Services να κερδίζει τα ηνία στο νέο συμβόλαιο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την NSA.

To έργο με ονομασία WildandStormy περιλαμβάνει την παροχή τεχνολογίας cloud computing στην ευρύτερη κοινότητα, δίχως να έχουν γνωστοποιηθεί περαιτέρω λεπτομέρειες, καθότι θεωρούνται απόρρητες. Ωστόσο, η απόφαση ανάθεσης του προγράμματος στην Amazon Web Services έθεσε την Microsoft σε μία αρκετά δυσάρεστη θέση, ωθώντας την εν συνεχεία να υποβάλει καταγγελία διαμαρτυρίας.

Η Microsoft υπέβαλε καταγγελία στο Government Accountability Office (GAO), σύμφωνα με την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται τη λανθασμένη αξιολόγηση της. Ο γίγαντας των Windows πιστεύει ότι θα κέρδιζε στη σύγκριση της τεχνολογίας του με εκείνη της Amazon και θεωρεί ότι η διαδικασία δεν ήταν πολύ δίκαιη.

Ο GAO έχει προθεσμία έως τις 29 Οκτωβρίου για να απαντήσει στην καταγγελία της Microsoft. Όπως ανέφερε η NextGov, ένας εκπρόσωπος της NSA είπε ότι οποιαδήποτε απάντηση θα συνάδει «με τους κατάλληλους ομοσπονδιακούς κανονισμούς».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading