Διαθέσιμα τα Visual Studio 2015 και .NET 4.6 με υποστήριξη iOS, Android και Windows

visual_studio_2015_2

Μετά από αρκετούς μήνες σε preview έκδοση, η Microsoft κυκλοφόρησε τις τελικές εκδόσεις των Visual Studio 2015 και .NET 4.6, οι οποίες απευθύνονται σε προγραμματιστές που θέλουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη σε πολλαπλές πλατφόρμες (υποστήριξη Android, iOS, Windows), αλλά και το gaming (Unity, Unreal Engine, Cocos κλπ.).

Σύμφωνα με τον S. Somasegar, αντιπρόεδρο του Developer Division της Microsoft,

“Στόχος μας είναι να δώσουμε τα εργαλεία των Visual Studio και .NET σε οποιονδήποτε developer που ασχολείται με οποιαδήποτε εφαρμογή σε οποιαδήποτε πλατφόρμα”

Το μεγάλο στοίχημα για τη Microsoft είναι να καταστήσει εφικτό τον προγραμματισμό για συσκευές iOS μέσα από Windows και μάλιστα με τα δικά της εργαλεία. Βέβαια, οι προγραμματιστές δεν θα βρουν την Objective-C, αλλά θα μπορούν να επιλέξουν από web εφαρμογές χρησιμοποιώντας το Apache Cordova ή να γράψουν σε C++ με το Xamarin for iOS.

 

 

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Visual Studio 2015 δεν υποστηρίζει το Windows 10 UAP (Universal App Platform), αλλά πιθανότατα αυτό θα αλλάξει με το λανσάρισμα του λειτουργικού συστήματος στις 29 Ιουλίου.

[Microsoft]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Microsoft, Software. Bookmark the permalink.