Monster Jam Steel Titans: Τα Monster Trucks δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικά

Με αρκετή προηγούμενη εμπειρία στην ανάπτυξη παιχνιδιών racing με off-road οχήματα, η Rainbow Studios αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα Monster Trucks. Το εγχείρημα της ονομάζεται Monster Jam Steel Titans και είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μερικές ώρες μαζί του στην έκδοση για Windows PC μέσα από την πλατφόρμα Steam.

Προτού περάσουμε στο παιχνίδι, να τονίσουμε ότι παίζουμε στη φανταστική LG OLED 65B8PLA με κυριολεκτικά μαγική, κινηματογραφική εικόνα που υποστηρίζει τις τεχνολογίες 4K HDR, Dolby Vision και Dolby Atmos! Μια απίστευτη εμπειρία τόσο για gaming, όσο και για παρακολούθηση περιεχομένου!

lg-review-logo.jpg

Το Monster Jam Steel Titans περιλαμβάνει πληθώρα από επίσημες πίστες στις οποίες διαγωνίζονται στην πραγματικότητα τα τεράστια αυτά οχήματα, επομένως, παίρνουμε μια καλή εικόνα από το τι ακριβώς παίζει στη συγκεκριμένη, όχι και τόσο διαδεδομένη κατηγορία (τουλάχιστον όχι σε εμάς στην Ελλάδα). Παρόλα αυτά και παρά τη δύναμη που της δίνει το όνομα της THQ Nordic (εκδότρια του παιχνιδιού), η Rainbow Studios δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις επίσημες εκδηλώσεις, τα πρωταθλήματα και τα ονομάτα των οδηγών για να μοιάζει σαν πραγματικό simulation.

Υπάρχουν πίστες σε ειδικά διαμορφωμένες αρένες και στάδια, αλλά και σε εξωτερικές τοποθεσίες που προκαλούν τον gamer να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στο περιβάλλον και φυσικά απέναντι σε άλλους οδηγούς. Στα θετικά μετράμε το γεγονός ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι πραγματικά τεράστιος και με ελευθερία παιχνιδιού open-world, επομένως, μπορείς να δοκιμάσεις το “κτήνος” που οδηγάς σε μεγάλη ποικιλία διαφορετικών συνθηκών.

monster-jam-steel-titans-screen-2.jpg

Το Career mode είναι το κυρίως πιάτο του Monster Jam Steel Titans, απ’ όπου ανεβαίνεις επίπεδα όσο προοδεύεις για να ξεκλειδώσεις νέες πίστες, νέες περιοχές, νέα οχήματα και τις καθιερωμένες αναβαθμίσεις τους. Αφότου κάνεις το αγροτικό σου στο εξωτερικό περιβάλλον, η δυσκολία ανεβαίνει στους κλειστούς χώρους για να καταλήξεις μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε κάθε κατηγορία καλείσαι να ανταπεξέλθεις σε διάφορους αγώνες που σχετίζονται άμεσα με τον τύπο του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, στις εξωτερικές τοποθεσίες ως επί το πλείστον μπορείς να εκμεταλλευτείς κάθε γωνιά του ανοικτού κόσμου για να κερδίσεις, ενώ στις αρένες και τα στάδια οι αγώνες είναι πιο ξεκάθαροι με μονομαχίες για τη νίκη, διαγωνισμούς καταστροφής κλπ. Όπως αντιλαμβάνεστε, σε κάθε αγώνα απαιτείται διαφορετική στρατηγική για να τα καταφέρεις.

monster-jam-steel-titans-screen-13.jpg

Δεν λείπει, βέβαια, η δυνατότητα να παίξεις στα γρήγορα έναν αγώνα επιλέγοντας το Monster Truck της αρεσκείας σου, αρκεί όμως να το έχεις ξεκλειδώσει ήδη μέσα από το Career Mode. Το ίδιο ισχύει και για τις πίστες

Σε ό,τι αφορά το gameplay, στην αρχή καλό θα είναι να ασχοληθείς λίγο με το tutorial mode για να μάθεις όλα όσα χρειάζονται για τη διαχείριση του Monster Truck. Η αλήθεια είναι ότι το παρακάναν με τον αριθμό των tutorials, αλλά εάν θέλεις πραγματικά να έχεις την απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει, τότε θα πρέπει να ξοδέψεις λίγο χρόνο. Το θετικό είναι ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να επιστρέψεις σε αυτό μέσα από το Monster Jam University που εμφανίζεται στον χάρτη του παιχνιδιού. Η διαχείριση του Monster Truck είναι αρκετά εύκολη και μπορείς να ρυθμίσεις την ευαισθησία του οχήματος στις στροφές. Κάθε αρχή και περίεργη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν “γανιάζεις” για να το συνηθίσεις.

monster-jam-steel-titans-screen-14.jpg

Από πλευράς αναβαθμίσεων του οχήματος, υπάρχουν 5 κατηγορίες για τη βελτίωση των επιδόσεων του: κινητήρας, αναρτήσεις, φρένα, λάστιχα και σώμα. Με κάθε αναβάθμιση βελτιώνεται αισθητά το όχημα, ενώ είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι μπορείς να επιδιορθώσεις τις φθορές στα ελαστικά σου κατά τη διάρκεια του αγώνα παίζοντας mini-games.

Σε γενικές γραμμές, το Monster Jam Steel Titans είναι ένα αξιοπρεπές παιχνίδι που μπορείς να παίξεις ευχάριστα για ώρες. Σίγουρα κάποια κομμάτια του θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, όπως για παράδειγμα τα visuals στους διαγωνισμούς καταστροφής και καμιά φορά η αίσθηση ότι τα οχήματα κινούνται σαν μπαλόνια, αλλά είναι αρκετά διασκεδαστικό αν συνηθίσεις το gameplay. Αν η Rainbow Studios διορθώσει μερικα πραγματάκια και έχει τη διάθεση να κυκλοφορήσει δεύτερο μέρος, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει τους φανατικούς των racing games αυτού του είδους.

Loading