Το νέο επίσημο add-on του Mozilla Firefox απομονώνει το Facebook για να μην παρακολουθεί τη δραστηριότητα σας

Σειρά της Mozilla να λάβει μέτρα κατά των πρακτικών παρακολούθησης της Facebook, με τον οργανισμό να κυκλοφορεί ένα νέο επίσημο add-on για τον Mozilla Firefox browser, το οποίο απομονώνει το Facebook από την online δραστηριότητα του χρήστη.

Το Facebook Container Extension σου επιτρέπει την πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο, απλά αυτή γίνεται μέσα σε ένα κλειστό περιβάλλον κάθε φορά που το επισκέπτεσαι. Μόλις εγκαταστήσεις το add-on, θα διαγραφούν αυτόματα όλα τα cookies του Facebook, θα αποσυνδεθείς από τον λογαριασμό σου και θα χρειαστεί να πραγματοποιήσεις εκ νέου log-in. Καθώς περιηγείσαι στο Facebook, αν πατήσεις σε κάποιο link που οδηγεί σε ιστοσελίδα έξω από το κοινωνικό δίκτυο (π.χ. κάποιο άρθρο του Techgear.gr), τότε αυτό θα ανοίξει κανονικά σε μια νέα καρτέλα και οι διάφορες επιλογές διαμοιρασμού θα ανοίγουν μέσα σε αυτό το κλειστό περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, αν χρησιμοποιείς τον λογαριασμό σου στο Facebook για να εισέλθεις σε άλλες υπηρεσίες-εφαρμογές, τότε δεν θα μπορείς πλέον να πραγματοποιήσεις log-in σε αυτές. Επίσης, επειδή η είσοδος σου στο Facebook γίνεται σε κλειστό περιβάλλον, δεν θα μπορείς να δεις τα σχόλια σε άρθρα που γίνονται μέσω Facebook, ούτε το κουμπί Like σε άλλες ιστοσελίδες. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, μπλοκάρεται η πρόσβαση του Facebook στην δραστηριότητά σου έξω από το κοινωνικό δίκτυο.

Κλείνοντας, η Mozilla αναφέρει ότι το Facebook Container Extension δεν της δίνει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών που το εγκαθιστούν στον Firefox browser. Το μόνο που μπορεί να δει είναι οι φορές που έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί από τον web browser.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να βρείτε το Facebook Container Extension από εδώ.

Loading