Η Mozilla ετοιμάζει τον Firefox για Windows 8

Windows 8 Firefox Render

Οι ανάγκες για web browsing στο Windows 8 θα καλύπτονται από τον Internet Explorer 10, αλλά η Mozilla φιλοδοξεί ότι θα έχει σύντομα έτοιμη μια έκδοση του Firefox ειδικά διαμορφωμένη για το νέο λειτουργικό σύστημα, με εμφάνιση Metro και ολοκαίνουργιο περιβάλλον.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία:

"Στόχος μας είναι ένας νέος browser βασισμένος στη μηχανή Gecko (όπως όλες οι εκδόσεις Firefox) ειδικά διαμορφωμένος για ενσωμάτωση στο περιβάλλον Metro. Ο Firefox on Metro θα λειτουργεί όπως όλες οι εφαρμογές Metro (full screen και εντολές touch) και θα υποστηρίζει τις διαδικασίες μετάβασης και επικοινωνίας μεταξύ των εφαρμογών"

Να σημειωθεί ότι παράλληλα θα κυκλοφορήσει και ακόμη μία έκδοση Firefox με περιβάλλον "Classic", το οποίο είναι παρόμοιο με την έκδοση για Windows 7.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft θα παρουσιάσει την έκδοση Windows 8 Consumer Preview στις 29 Φεβρουαρίου και είναι πολύ πιθανό ότι θα δούμε την ίδια ημέρα κάποια concept έκδοση του Firefox για Windows 8. Πάντως, οι πρώτες εκδόσεις alpha και beta θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο μισό του 2012.

[πηγή MozillaWiki]
Loading