MSI

MSI: Αποκαλύπτει τα Next-Gen AI+ laptops με ισχυρότερους επεξεργαστές [Computex 2024]

Η MSI, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές laptop για gaming, δημιουργία περιεχομένου και business & productivity παγκοσμίως, ανακοινώνει, στο πλαίσιο της COMPUTEX 2024, την κυκλοφορία πολλών νέων AI+ gaming και business productivity laptops, εξοπλισμένα με τους τελευταίους επεξεργαστές της Intel και της AMD. Τα νέα laptops προσφέρουν πάνω από 100 TOPS υπολογιστικής ισχύος AI και υποστηρίζουν περισσότερα από 500 AI μοντέλα, βελτιστοποιημένα για τους επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra. Αυτό την καθιστά την πιο ισχυρή πλατφόρμα για ανάπτυξη AI PC, με περισσότερα μοντέλα AI, frameworks και runtimes σε σχέση με άλλους vendors. Τα laptop που εξοπλίζονται με GPU GeForce RTX, προσφέρουν έως και 542 TOPS και επιτυγχάνουν κορυφαίες επιδόσεις και μοναδικές εμπειρίες AI.

Επιπλέον, η MSI παρουσίασε το νέο handheld για gaming, το Claw 8 AI+ Windows 11, εξοπλισμένο με επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra (με κωδικό όνομα «Lunar Lake») και οθόνη 8 ιντσών, προσφέροντας μια ομαλότερη και διευρυμένη εμπειρία mobile gaming.

Παράλληλα με τα νέα προϊόντα που αναφέρθηκαν, η MSI κυκλοφόρησε επίσης πολλά co-branded προϊόντα με τους συνεργάτες της, όπως το Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport και το Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport - σε συνεργασία με τη διάσημη, μάρκα πολυτελών performance αυτοκινήτων Mercedes-AMG – καθώς και το Claw Fallout Limited Edition, σε συνεργασία με το θρυλικό franchise παιχνιδιών Fallout, το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά. Αυτές οι συνεργασίες είναι αφιερωμένες στους λάτρεις των performance αυτοκινήτων και των PC games παγκοσμίως. 

Η MSI αποκάλυψε επίσης τη νέα σειρά Modern laptops, σχεδιασμένη ειδικά για επαγγελματίες και φοιτητές που δίνουν προτεραιότητα στη φορητότητα.

Εκτός από τις νέες κυκλοφορίες, η MSI ανακοινώνει ότι το τρέχον, ελαφρύ laptop 16 ιντσών Prestige 16 AI Evo, καθώς επίσης και το gaming handheld Claw, έχουν κερδίσει το βραβείο COMPUTEX BC 2024. Το Prestige 16 έχει επιλεγεί ως νικητής του Χρυσού Βραβείου χάρη στην εξαιρετική φορητότητα, που αναγνωρίστηκε από την κριτική επιτροπή των BC Award ως το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία Υπολογιστών και Συστημάτων. 

Prestige & Summit: Ηγέτες στην επόμενη γενιά AI+ Business & Productivity Laptops με επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra (με κωδικό όνομα «Lunar Lake»)

Στην COMPUTEX 2024, η MSI αποκάλυψε τα κορυφαία AI+ business και productivity laptops της βιομηχανίας, τα Prestige και Summit, τα οποία είναι εξοπλισμένα με επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra (με κωδικό όνομα «Lunar Lake»). Συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά, αυτός ο νέος επεξεργαστής προσφέρει έως και τρεις φορές την απόδοση σε εφαρμογές AI. Επιπλέον, με ενσωματωμένη GPU, CPU και NPU, παρέχει πάνω από 100 TOPS απόδοσης AI, γεγονός που τον καθιστά ικανό να τρέξει περισσότερο AI software ή υπηρεσίες στον τοπικό δίσκο. Συνδυάζοντας ένα ολοκληρωμένο λογισμικό και υπηρεσίες βελτιωμένες για το εν λόγω silicon από περισσότερους από 100 ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού, ο επεξεργαστής προσφέρει μια πιο άμεση και ασφαλή εμπειρία στον χρήστη. 

Επιπλέον, έχει βελτιώσει πάνω από 500 AI μοντέλα, καθιστώντας το ως την ιδανική πλατφόρμα για την ανάπτυξη υπηρεσιών AI. Πέρα από την κορυφαία απόδοση AI, οι επεξεργαστές Core™ Ultra (με κωδικό όνομα «Lunar Lake») διαθέτουν επίσης εξαιρετική αναλογία ενεργειακής απόδοσης, που έχει ως αποτέλεσμα ελαφρύτερα και λεπτότερα business και productivity laptops, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας - όπως ακριβώς είναι τα Prestige και Summit.

Τα laptops της σειράς Prestige έρχονται σε τρία μεγέθη: 13, 14 και 16 ίντσες. Εκτός από τους τελευταίους επεξεργαστές, όλη η σειρά Prestige διαθέτει εξαιρετικά ελαφριά σώματα και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για παράδειγμα, το Prestige 13 AI+ Evo ζυγίζει μόλις 990 γραμμάρια και περιλαμβάνει μπαταρία 75Wh, προσφέροντας μια ολόκληρη ημέρα λειτουργίας με αδιάλειπτη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, όλη η σειρά Prestige έχει αναβαθμιστεί με webcam 5 megapixel, προσφέροντας υψηλότερη ποιότητα ζωντανού streaming και δυνατότητες online meeting. 

Το Summit 13 AI+ Evo, επίσης ένα μέλος της σειράς business και productivity, τώρα διαθέτει τους νέους επεξεργαστές Intel® Core™ Ultra (με κωδικό όνομα «Lunar Lake»), ελαφρύ σώμα, ολοκληρωμένη ασφάλεια και το MSI Pen 2 stylus, το οποίο υποστηρίζει MPP 2.6, καθιστώντας το ως το πιο ευέλικτο flip laptop 13 ιντσών.

Stealth A16 AI+ & Creator A16 AI+: Τα πρώτα ελαφριά Gaming & Creator laptops 16 ιντσών με επεξεργαστές AMD Ryzen™ AI 300 Series στον κόσμο

Η MSI παρουσίασε επίσης τα πρώτα στον κόσμο ελαφριά gaming & creator laptops 16 ιντσών, τα Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+, συνδυάζοντας την επόμενη γενιά AI, το gaming και τη δημιουργία περιεχομένου. Ο επεξεργαστής AMD Ryzen™ AI 300 Series φέρει νέα αρχιτεκτονική επεξεργαστών, ενσωματωμένα γραφικά και NPU, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση επεξεργαστή, κορυφαίες δυνατότητες απεικόνισης και υπολογιστική ισχύ AI. 

Όσον αφορά την υπολογιστική ισχύ AI, η νέα αρχιτεκτονική XDNA 2 προσφέρει έως και τρεις φορές μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, επιτρέποντας την εκτέλεση παραγωγικής AI ή μεγάλων γλωσσικών μοντέλων απευθείας στο laptop. Η νέα ενσωματωμένη μονάδα γραφικών Radeon™ 800M series διαθέτει έως και 33% περισσότερους πυρήνες γραφικών από την προηγούμενη γενιά, παρέχοντας μια ομαλή εμπειρία gaming. Η μονάδα επεξεργαστή, εξοπλισμένη με την τελευταία αρχιτεκτονική Zen 5, υποστηρίζει έως 12 μεγάλους πυρήνες και έως 50% περισσότερη μνήμη εντός chip σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, προσφέροντας κορυφαία απόδοση επεξεργαστή.

Τα Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+ είναι επίσης εξοπλισμένα με την πιο πρόσφατη τεχνολογία γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 40 series, παρέχοντας κορυφαία υπολογιστική ισχύ AI. Κατασκευασμένα για την εποχή της AI, οι GeForce RTX™ διαθέτουν εξειδικευμένους AI Tensor Cores, οι οποίοι αποδίδουν κορυφαία απόδοση και επαναστατικές δυνατότητες. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χαρακτηριστικά AI, μετασχηματίζουν τον τρόπο που οι χρήστες εργάζονται και παίζουν. Από αυξημένη δημιουργικότητα και εξαιρετικά αποδοτική παραγωγικότητα, έως και ταχύτατο gaming, η απόλυτη ισχύς AI σε Windows PC είναι διαθέσιμη στις RTX.

Εκτός από τον νέο επεξεργαστή και την εξαιρετική υπολογιστική ισχύ AI, τα Stealth A16 AI+ και Creator A16 AI+ διαθέτουν ελαφρύ σώμα από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου, ισχυρή ψύξη Cooler Boost 5 και πλούσια γκάμα θυρών, καθιστώντας τα ως τα πιο ισορροπημένα, ελαφριά gaming και creator laptops 16 ιντσών.

Επιπροσθέτως, η MSI κυκλοφόρησε τα business και productivity laptops Summit A16 AI+ και Prestige A16 AI+, τα οποία ενσωματώνουν τους πιο πρόσφατους επεξεργαστές AMD Ryzen™ AI 300 Series. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν μεγάλη μπαταρία 82Wh και ελαφρύ σώμα, με αποτέλεσμα να αποτελούν την καλύτερη επιλογή για επαγγελματίες που δίνουν προτεραιότητα στη φορητότητα.

Claw 8 AI+: Το πρώτο handheld στον κόσμο για gaming με Windows 11 και επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra (με κωδικό όνομα “Lunar Lake”)

Από την εμφάνισή της στη CES, η φορητή συσκευή gaming Claw της MSI έχει γίνει ένα από τα highlight της αγοράς. Χτίζοντας επάνω σε αυτήν την επιτυχία, η MSI παρουσιάζει στην COMPUTEX την πρώτη φορητή συσκευή gaming στον κόσμο με Windows 11 και επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra (με κωδικό όνομα «Lunar Lake»), το Claw 8 AI+, προσελκύοντας και πάλι την προσοχή των θαυμαστών των gaming handheld παγκοσμίως.

Εκτός από τη βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση του νέου επεξεργαστή, η MSI έχει αφουγκραστεί τα σχόλια των χρηστών και έχει αναβαθμίσει αρκετές προδιαγραφές, όπως την προσθήκη μιας επιπλέον θύρας USB-C, που υποστηρίζει Thunderbolt 4, τη βελτίωση της αίσθησης των κουμπιών LB / RB, την αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας και την αντικατάσταση του αρχικού φορτιστή με έναν ελαφρύτερο φορτιστή τοίχου. Το Claw 8 AI+ αναμένεται να είναι η πιο προηγμένη φορητή συσκευή gaming 8 ιντσών στην αγορά. Μετά την επίσημη κυκλοφορία του Claw στην αγορά, οι χρήστες θα λάβουν μια μηνιαία, δωρεάν δοκιμή του Xbox Game Pass, που θα τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τα πιο δημοφιλή AAA παιχνίδια.

Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport & Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport: Μία σύνθεση υψηλών επιδόσεων και πολυτέλειας

Πέρυσι η MSI έγινε ο επίσημος συνεργάτης της παγκοσμίου φήμης πολυτελούς μάρκας performance αυτοκινήτων, Mercedes-AMG, κυκλοφορώντας το πρώτο co-branded laptop Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport. Για να γιορτάσει την επέτειο του ενός έτους από την έναρξη αυτής της συνεργασίας, οι δύο πολυτελείς μάρκες έχουν ενώσει και πάλι τις δυνάμεις τους για να λανσάρουν το co-branded laptop Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport, έχοντας ταυτόχρονα αναβαθμίσει το αρχικό Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport, που είναι αφιερωμένο στους λάτρεις των performance αυτοκινήτων και των gamers παγκοσμίως. 

Ο σχεδιασμός του Stealth 18, που κατασκευάστηκε από κοινού από τις ομάδες σχεδιασμού της MSI και της Mercedes-AMG, ενσωματώνει αρκετά σύμβολα ταχύτητας, όπως μια μεγάλη περιοχή με το μοτίβο AMG, αποκλειστικές μεταλλικές πλακέτες από την MSI και την AMG, και το λογότυπο Mercedes-AMG Motorsport που φαίνεται παντού. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ελαφρύ σώμα από κράμα μαγνησίου-αλουμινίου, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα απόλυτης πολυτέλειας και υψηλής απόδοσης. 

Η πραγματική απόδοση του Stealth 18 είναι εξίσου ισχυρή με το εργοστασιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο Mercedes-AMG GT2: εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra 9 185H και το τσιπ γραφικών NVIDIA® GeForce RTX™ 4080, συνεπικουρούμενο από ένα μεγάλο θάλαμο ψύξης ατμού, παρέχει ισχυρή απόδοση, επιτρέποντας στους gamers να κυριαρχήσουν στο πεδίο μάχης των παιχνιδιών όπως το αγωνιστικό αυτοκίνητο Mercedes-AMG GT2.

Claw x Fallout Limited Edition: καλώς ήρθατε στην περίοδο Post-Apocalypse

Η MSI και το διάσημο στούντιο παιχνιδιών Bethesda παρουσίασαν από κοινού στην COMPUTEX 2024 τη limited έκδοση Claw x Fallout του φορητού συστήματος Claw. Ολόκληρος ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τα Vaults του παιχνιδιού, τα Pip-Boys που φορούν οι κάτοικοι των Vault και τα ρομπότ, στοιχεία που το καθιστούν ως ένα «όνειρο που έγινε πραγματικότητα» για τους θαυμαστές και τους παίκτες της σειράς Fallout παγκοσμίως. Με χαρακτηριστικά όπως εξαιρετική εργονομία, τη μεγαλύτερη μπαταρία στην κατηγορία του, ανώτερη ψύξη και joysticks και σκανδάλες εξοπλισμένα με αισθητήρες Hall effect, το Claw με Windows 11 επιτρέπει στους παίκτες να απολαμβάνουν τη σειρά Fallout οποιαδήποτε στιγμή, βιώνοντας βαθιά την μετά-πυρηνική, αποκαλυψιακή ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Νέα σειρά Modern: Σχεδιασμένη για επαγγελματίες και φοιτητές

Τα laptops της σειράς Modern από την MSI έχουν γίνει γνωστά για το άνετο πληκτρολόγιο και το ελαφρύ σώμα τους. Βασισμένη σε αυτή την επιτυχία, η MSI ανακοινώνει την κυκλοφορία των νέων laptop της σειράς Modern, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε μεγέθη 13, 14 και 15 ιντσών. Εκτός από το άνετο πληκτρολόγιο, το ελαφρύ σώμα και τις πλούσιες επιλογές συνδεσιμότητας, τα νέα laptops της σειράς Modern διαθέτουν επίσης θύρα ενσύρματου δικτύου RJ-45, παρέχοντας μια πιο σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτή η βελτίωση επιτρέπει στους επαγγελματίες και τους φοιτητές να εργάζονται και να σπουδάζουν πιο αποτελεσματικά.

Loading