Nearby Share: Ακόμα πιο κοντά στο AirDrop της Apple με τη νέα λειτουργία Self Share

Το Nearby Share της Google έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για εύκολη και γρήγορη μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών Android, αλλά είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να θεωρηθεί πραγματικός αντίπαλος για το AirDrop της Apple. Παρόλα αυτά, η Google έχει τη θέληση και τις δυνατότητες να το εξελίσσει διαρκώς με την προσθήκη νέων δυνατοτήτων και είναι εξαιρετικά πιθανό ότι στο επερχόμενο συνέδριο Google I/O 2022 θα έχουμε νέες αποκαλύψεις.

Μία από τις νέες λειτουργίες φαίνεται ότι θα είναι η δυνατότητα να μοιράζεσαι αρχεία μέσω του Nearby Share μεταξύ των δικών σου συσκευών με ακόμα πιο εύκολο και άμεσο τρόπο. Η λειτουργία ονομάζεται Self Share και δοκιμάζεται από τις αρχές του έτους, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στην τελευταία έκδοση των Google Mobile Services.

Μέσω του Self Share θα μπορείς να μεταφέρεις τα αρχεία σου μεταξύ των συσκευών όπου χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό Google xωρίς να χρειάζεται καν να δώσεις την έγκριση σου. Θα εμφανιστεί μια νέα επιλογή στην ενότητα Device Visibility που θα ονομάζεται Your Devices και πρακτικά είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που προσφέρει το AirDrop μεταξύ των συσκευών της Apple όπου χρησιμοποιείς το ίδιο Apple ID (π.χ. Mac, iPhone, iPad).

Προς το παρόν, όταν θέλεις να μοιραστείς αρχεία μεταξύ δύο συσκευών του ίδιου λογαριασμού Google απαιτείται να δοθεί έγκριση από τη συσκευή που παραλαμβάνει για να ξεκινήσει η διαδικασία. Με το Self Share αντιλαμβάνεστε ότι θα γίνει ακόμα πιο απρόσκοπτη η μεταφορά. Υπενθυμίζουμε ότι μέσω του Nearby Share είναι εφικτό να μεταφέρεις εκτός από αρχεία (όπως φωτογραφίες, έγγραφα, videos) και εφαρμογές.

Loading