Nearby Share: Ο offline διαμοιρασμός εφαρμογών διαθέσιμος για όλους

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για την εφαρμογή SHAREit που παρά το 1+ δισεκατομμύριο downloads αποδείχτηκε “τρύπια” και επικίνδυνη για τους χρήστες, η Google προχωρά στο λανσάρισμα της λειτουργίας που ουσιαστικά ευθύνεται για τη δημοφιλία του SHAREit. Πρόκειται για τη δυνατότητα offline διαμοιρασμού εφαρμογών μέσα από το Nearby Share.

Η λειτουργία ανακοινώθηκε από τη Google τον περασμένο Δεκέμβριο και κάποιοι χρήστες έχουν εδώ και μερικές εβδομάδες της δυνατότητα να την εκμεταλλευτούν, παρόλα αυτά, σήμερα ξεκίνησε το ευρύτερο λανσάρισμα της για την πλειοψηφία των χρηστών.

nearby-share-apps-1.jpg

Η διαδικασία έχει ως εξής. Ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή Google Play και μεταβαίνοντας στην ενότητα “My Apps & Games” δεν θα βλέπει στο εξής το μήνυμα ότι είναι offline, αλλά όλη τη λίστα των εγκατεστημένων εφαρμογών στη συσκευή του. Στη συνέχεια, πατώντας στο burger menu στην επάνω αριστερή γωνία θα υπάρχει η επιλογή “Share Apps” και από εκεί μπορεί να επιλέξει τις εφαρμογές που θα μοιραστεί με κάποια κοντινή συσκευή!

Στις πρώτες δοκιμές που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα 9to5Google αναφέρει ότι ο offline διαμοιρασμός εφαρμογών μέσω του Nearby Share είναι “σοκαριστικά γρήγορος” και ίσως γρηγορότερος από το να έκανες το ίδιο μέσω σύνδεσης στο Internet.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading