Έρευνα: Σχεδόν το 10% των χρηστών του Facebook στις ΗΠΑ έχει διαγράψει τον λογαριασμό του

Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτηκαν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο Facebook μετά τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ερευνητές της Tech.pinions, σχεδόν το 10% των χρηστών στις ΗΠΑ έχει αποχωρήσει από το κοινωνικό δίκτυο.

Η έρευνα, ωστόσο, έχει γίνει σε πολύ μικρό δείγμα, αφού ερωτήθηκαν μόλις 1000 Αμερικανοί πολίτες. Από αυτούς, το 17% έχει διαγράψει την εφαρμογή από το smartphone του, ενώ το 9% διέγραψε εντελώς τον λογαριασμό του. Αν πάλι θέλετε να θεωρήσουμε αντιπροσωπευτικό το δείγμα, τότε μόνο στις ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε διαγραφή του λογαριασμούς τους σχεδόν 20 εκατ. χρήστες!

Σε άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά, το 39% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πλέον είναι αρκετά πιο προσεκτικοί τόσο με αυτά που ανεβάζουν οι ίδιοι, όσο και που δίνουν τα Likes τους, ενώ το 35% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί το κοινωνικό δίκτυο αρκετά λιγότερο από τότε που βγήκε στη δημοσιότητα το σκάνδαλο.

Όπως και αν δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν είναι μυστικό ότι το κοινό έχει αρχίσει να βαριέται το κοινωνικό δίκτυο (ειδικά οι μικρότερες ηλικίες) επειδή γέμισε από διαφημίσεις και αναρτήσεις εταιρειών, και γι' αυτό άλλωστε ο Zuckerberg είχε εξαγγείλει στην αρχή του έτους ότι θέλει να επαναφέρει το Facebook στις βασικές του αρχές.

Μη ξεχνάμε, επίσης, ότι για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας συνδρομητικής έκδοσης του Facebook που δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις και θα προστατεύει πολύ περισσότερο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Στην έρευνα της Tech.pinions, πάντως, το 59% δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο...

[via]

Loading