Netflix: Θα ετοιμάσει δική της game streaming υπηρεσία;

Σε αυτούς τους πρώτους μήνες ενασχόλησης της Netflix με τον χώρο του gaming, η εταιρεία δεν βλέπει το κοινό να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις πρωτοβουλίες της, αφού μόλις το 1% των χρηστών παγκοσμίως έχει μπει στον κόπο να κατεβάσει κάποιο από τα προσφερόμενα games. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι σκοπεύει να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

Ήδη έχουμε δει τη Netflix να προχωρά σε εξαγορές gaming studios για την ανάπτυξη δικών της original παιχνιδιών, ενώ τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι η εταιρεία ενδεχομένως θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της δικής της game streaming υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Protocol, η Netflix έχει αναρτήσει αγγελία για την αναζήτηση υποψήφιων εργαζομένων που θα ασχοληθούν με «νέους τρόπους παροχής μορφών διασκέδασης που απαιτούν τεχνολογίες real-time και low-latency». Δεν αναφέρεται ξεκάθαρα το gaming, ωστόσο σε μια άλλη αγγελία ζητούν προγραμματιστή για να ασχοληθεί με…την cloud gaming υπηρεσία, ενώ σε μια τρίτη έναν ειδικό ασφαλείας για τις «προκλήσεις του cloud gaming».

Η αναζήτηση προσωπικού για την στελέχωση του τμήματος cloud gaming δεν αποτελεί εγγύηση ότι η Netflix θα προχωρήσει όντως στο λανσάρισμα δικής της game streaming υπηρεσίας. Είναι, όμως, μια ένδειξη για τις προθέσεις που έχει γενικότερα η εταιρεία σχετικά με τον χώρο του gaming. Ο χρόνος θα δείξει αν θα περιοριστεί στην ανάπτυξη δικών της τίτλων ή αν θα κάνει το μεγάλο βήμα με μια δεύτερη συνδρομητική υπηρεσία, καθώς φαντάζει δύσκολο να προσφέρει μια τέτοια δυνατότητα στην ίδια συνδρομή και στην ίδια πλατφόρμα.

[via]

Loading