Nintendo: Χωρίς το (αποτυχημένο) Wii U δεν θα είχαμε κατασκευάσει το Nintendo Switch

Στις συνειδήσεις των gamers, αλλά και του Τύπου, το Wii U αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία της Nintendo, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κέρδισε σημαντικά πράγματα από το εγχείρημα της. Τουναντίον, αν δεν υπήρχε το Wii U τότε πιθανότατα δεν θα είχε δει ποτέ το φως της ημέρας αδιαμφισβήτητα πολύ επιτυχημένο Nintendo Switch.

Τα παραπάνω τα παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Nintendo of America, Reggie Fils-Aime σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συνεδρίου GeekWire Summit 2018, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Nintendo άκουσε τι είχαν να πουν οι πελάτες της και αναφέρθηκε στις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν για τη μετάβαση από το Wii U στο Nintendo Switch.

"Παρουσιάσαμε το Wii U στα πρότυπα του Wii, το οποίο είχε πουλήσει 100 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο. Το Wii U δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία. Ωστόσο, όλα αυτά που ακούσαμε από τους πελάτες, μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός tablet για gaming που θα είχε τη δυνατότητα σύνδεσης με την τηλεόραση.

Χωρίς την εμπειρία που αποκομίσαμε από το Wii U δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το Nintendo Switch με γνώμονα τις επιθυμίες και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας. Ουσιαστικά, μας είπαν ότι θέλουν να παίζουν με αυτό το tablet, το gamepad για το Wii U, αλλά μόλις απομακρύνονται σε απόσταση 10 μέτρων αποσυνδέεται. Επομένως, η βασική ιδέα ήταν να κατασκευάσουμε κάτι που θα μπορούν να κουβαλούν μαζί τους οπουδήποτε"

Μ' αυτά και μ' αυτά, το Nintendo Switch μπήκε στις ζωές μας πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο και έχει ήδη πλησιάσει τα 20 εκατομμύρια πωλήσεις, αριθμός σημαντικά μεγαλύτερος από τις συνολικές πωλήσεις του Wii U σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το μέλλον αναμένεται εξίσου δυνατό με τις συνεχείς κυκλοφορίες κορυφαίων τίτλων.

Και μιας και κάναμε μια κουβέντα για το μέλλον, να αναφέρουμε και τις πρώτες φήμες που διαδίδει η Wall Street Journal σχετικά με την πιθανή κυκλοφορία ενός νέου Nintendo Switch μέσα στο 2019! Η αναφορά δεν περιλαμβάνει τεχνικές προδιαγραφές, αλλά σημειώνει ότι λογικά θα προσφέρει ορισμένες αναβαθμίσεις και θα είναι συμβατό με όλα τα υπάρχοντα παιχνίδια του Nintendo Switch.

Θα ήταν λογική μια τέτοια κίνηση για ένα π.χ. Nintendo Switch+ με καλύτερη ανάλυση για την οθόνη, ίσως πιο λεπτή κατασκευή και μεγαλύτερη αυτονομία.

[via]

Loading