Nintendo: Το πρώτο παιχνίδι για smartphones θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2015

mobile_nintendo

Με αφορμή το κλείσιμο του οικονομικού έτους (με θετικό πρόσημο μετά από 4 χρόνια), ο πρόεδρος και CEO της Nintendo, Satoru Iwata, επιβεβαίωσε ότι το πρώτο παιχνίδι της εταιρείας για smartphones θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2015, ενώ στόχος είναι η δημιουργία τουλάχιστον 5 τίτλων μέχρι το 2017.

Η δημιουργία των παιχνιδιών γίνεται σε συνεργασία με τη DeNA και στο πλαίσιο της συμφωνίας τους συμπεριλαμβάνεται μια υπηρεσία για cross-platform gaming μεταξύ smartphones, tablets, PCs και των συσκευών της Nintendo (Wii U, 3DS και το υπό κατασκευή Nintendo NX).

Μπορεί να φαίνεται μικρός ο αριθμός των παιχνιδιών για μια εταιρεία με το μέγεθος της Nintendo, ωστόσο, ο κ. Iwata φρόντισε να διευκρινήσει τους λόγους αυτής της μικρής παραγωγής.

"Αν έπρεπε απλά να μεταφέρουμε παιχνίδια από τις κονσόλες μας στα smartphones, τότε δεν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και το αποτέλεσμα θα ήταν κακό. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε αξιόλογους τίτλους που θα έχουν αντίκτυπο για αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία τους, διαφορετικά δεν θα είχε κανένα νόημα να ασχοληθούμε"

Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πούμε εμείς!

[via]

Loading