Πλησιάζουν οι ημέρες για την κυκλοφορία του Nintendo Switch (3 Μαρτίου 2017) και αρκετοί φίλοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν αξίζει η αγορά του. Προφανώς δεν είναι δυνατό να έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψη από τώρα, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά η εταιρεία εγγυάται ότι η κονσόλα της θα υποστηριχθεί από πολλούς δημιουργούς και ήδη ο πρόεδρος Tatsumi Kimishima δήλωσε ότι βρίσκονται υπό ανάπτυξη περισσότεροι από 100 τίτλοι από 70+ εταιρείες.

Επιπλέον, ο κ. Kimishima τόνισε την αλλαγή στρατηγικής της Nintendo που στο εξής θα αφήνει ορισμένα χρονικά διαστήματα μεταξύ των κυκλοφοριών των δικών της τίτλων, έτσι ώστε να διατηρείται ο "θόρυβος" γύρω από την κονσόλα της. Για παράδειγμα, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild θα είναι διαθέσιμο στην πρεμιέρα, αλλά το Mario Kart 8 Deluxe θα ακολουθήσει μετά από ένα τρίμηνο και το Splatoon 2 μέσα στο καλοκαίρι. Από πλευράς κάλυψης της ζήτησης, η Nintendo θα αποστείλει 2 εκατ. κονσόλες σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Εξάλλου, ο επικεφαλής της Nintendo είχε να προσθέσει και κάτι ακόμη σχετικά με τα mobile games αναφέροντας ότι θα κυκλοφορούν 2 ή 3 παιχνίδια κάθε χρόνο.

 

Advertisements