Nintendo Switch: 125 εκατ. πωλήσεις και 1 δισ. παιχνίδια μέχρι σήμερα

Η Nintendo αποκάλυψε τα τελευταία στατιστικά στοιχεία πωλήσεων για το Nintendo Switch και τα παιχνίδια της παιχνιδοκονσόλας, από τα οποία παρατηρείται μια τεράστια πτώση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όμως, τα συνολικά νούμερα δεν παύουν να είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πούλησε 3.07 εκατομμύρια Nintendo Switch μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 (πτώση 22% σε σύγκριση με πέρυσι), αλλά πλέον ο συνολικός αριθμός έχει ξεπεράσει τα 125 εκατομμύρια παγκοσμίως! Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πως θα υπάρξει κάποια αύξηση στον ρυθμό των πωλήσεων μέσα στους επόμενους μήνες λόγω της επερχόμενης κυκλοφορίας του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, αλλά μάλλον δύσκολα θα καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ του Nintendo DS (154 εκατ. τεμάχια).

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των παιχνιδιών που έχει πουλήσει η Nintendo μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια ζωής του Nintendo Switch, και σε αυτόν τον τομέα έχει καταφέρει να περάσει στην πρώτη θέση όλων των εποχών για την εταιρεία. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2023 είχαν καταγραφεί 1.036 δισεκατομμύρια τίτλοι (!) με το Mario Kart 8 Deluxe να βρίσκεται στην πρώτη θέση (53.79 εκατ.) και να ακολουθούν κατά σειρά τα Animal Crossing: New Horizons (42.21 εκατ.) και Super Smash Bros. Ultimate (31.09 εκατ.).

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η Nintendo ελπίζει σε πωλήσεις 15 εκατ. Nintendo Switch μέχρι το κλείσιμο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Μάρτιος 2024), αλλά δεν δίνει κανένα στοιχείο σχετικά με ενδεχόμενη κυκλοφορία νέας παιχνιδοκονσόλας.

Loading