Nintendo Switch 2: Αναμένεται με οθόνη 8'' LCD μέσα στο 2024

Συνεχίζεται η φημολογία για τον διάδοχο του Nintendo Switch. Μια νέα αναφορά που εμφανίστηκε πρόσφατα υποστηρίζει ότι το Switch 2 (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί τελικά) θα κυκλοφορήσει όντως μέσα στο 2024, και μάλιστα θα διαθέτει οθόνη LCD.

Τα νέα προήλθαν από τους Takashi Mochizuki και Yuki Furukawa του πρακτορείου Bloomberg. Οι δύο δημοσιογράφοι επικαλούνται τον Hiroshi Hayase, αναλυτή της Omdia, ο οποίος με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι η Nintendo σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή "οθονών διασκέδασης" μέσα στο 2024. Σημειώνουν επίσης ότι το επόμενο σύστημα θα διαθέτει οθόνη LCD 8 ιντσών. Το Switch OLED, που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια, διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, ενώ το αρχικό Switch έχει οθόνη LCD 6.2 ιντσών.

Η Omdia είναι μια εταιρεία συμβούλων με έδρα το Λονδίνο που επικεντρώνεται στις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα ενημέρωσης και την τεχνολογία. Ασφαλώς πρόκειται για έναν ακόμη αξιόπιστο αναλυτή που εκτιμά ότι η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα εμφανιστεί σύντομα.

Επιπλέον, στο άρθρο του Bloomberg υπενθυμίζεται ότι η Shark Corp., προμηθευτής LCD panels, θα προμηθεύσει οθόνες LCD για μια επερχόμενη κονσόλα παιχνιδιών. Η εταιρεία έχει εδραιωμένη πελατειακή σχέση με τη Nintendo, καθώς συνεργάστηκαν για τη συναρμολόγηση των κονσολών Switch κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αν το 2024 είναι όντως η χρονιά που αναμένεται η επόμενη κονσόλα της Nintendo, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα ακούσουμε κάτι σχετικό αρκετά σύντομα. Το original Nintendo Switch είχε παρουσιαστεί μέσα από ένα trailer στις 20 Οκτωβρίου 2016 και κυκλοφόρησε στην αγορά μετά από σχεδόν 5 μήνες (7 Μαρτίου 2017).

[via]

Loading