Nintendo Switch: Συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του, αποτελέσματα ρεκόρ για την εταιρεία

Η λογική έλεγε ότι με την έλευση των Xbox Series X/S και PlayStation 5 το κοινό θα στρεφόταν στη νέα γενιά παιχνιδοκονσολών, παρόλα αυτά, οι δυσκολίες στην παραγωγή τους και η ανάγκη για διασκέδαση εν μέσω πανδημίας ανέδειξαν κερδισμένη τη Nintendo.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου 9μηνου (το οικονομικό έτος ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2021) και τα πήγε τόσο καλά που πλέον οδηγείται σε επαναπροσδιορισμό του στόχου πωλήσεων που είχε θέσει αρχικά. Συγκεκριμένα, η Nintendo κατέγραψε αύξηση 37.3% στις πωλήσεις και σχεδόν διπλασίασε το κέρδος της (98.2% αύξηση) σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019!

Στο επίκεντρο της εξαιρετικής πορείας βρίσκεται φυσικά το Nintendo Switch με πωλήσεις 16.77 εκατ. τεμαχίων, ενώ το Nintendo Switch Lite τα πηγαίνει εξίσου πολύ καλά με 7.33 εκατ. πωλήσεις. Ακόμη, η Nintendo πούλησε 176.1 εκατ. παιχνίδια, με το Animal Crossing: New Horizons να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 19.41 εκατ., το Mario Kart 8 Deluxe δεύτερο με 8.64 εκατ., το Super Mario 3D All-Stars στην τρίτη θέση με 8.32 εκατ. και το Ring Fit Adventure στην τέταρτη με 5.95 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι 29 τίτλοι πούλησαν περισσότερα από 1 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 20 είναι παραγωγές της Nintendo.

Το Nintendo Switch έχει φτάσει στα 79.87 εκατ. τεμάχια, ξεπέρασε δηλαδή το Nintendo 3DS (75.94 εκατ.) και πλέον έχει μπροστά του τα Wii και Nintendo DS.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας

[via]

Loading