Nokia 7.1: Επίσημα με οθόνη 5.84'' FHD+ PureDisplay, Snapdragon 636, dual κάμερα και Android 9.0 Pie [Update]

Αποκαλυπτήρια και επίσημα πλέον για το Nokia 7.1 από την HMD Global, με την εταιρεία να ανακοινώνει τη συσκευή ως την πρώτη με οθόνη τεχνολογίας PureDisplay που προσφέρει απόλυτα καθαρή εικόνα και ευκρίνεια χάριν στην υψηλή αντίθεση και τα ενισχυμένα χρώματα, ενώ στο πακέτο ξεχωρίζουν και τα νέα οπτικά Zeiss για τη διπλή πίσω κάμερα.

Η τεχνολογία PureDisplay προσφέρει στον χρήστη εμπειρία HDR στις υπηρεσίες που το υποστηρίζουν, όπως YouTube, Netflix και Amazon Prime, αλλά και εξαιρετική ευκρίνεια στο φως της ημέρας χάριν στην πολύ υψηλή αντίθεση 1.000.000:1. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι το μη-HDR περιεχόμενο γίνεται upscale σε πραγματικό χρόνο χάριν στην ειδικά σχεδιασμένη 16bit μηχανή που επεξεργάζεται εκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο για τη βέλτιστη ποιότητα σε όλες τις συνθήκες.

Η δύναμη του Nokia 7.1 έρχεται από τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 636 που είναι βελτιστοποιημένος για να υποστηρίζει streaming HDR υλικού με ευκολία, χωρίς να καταναλώνει μεγάλα ποσά ενέργειας. Σχετικά με το τελευταίο, η υποδοχή USB Type-C υποστηρίζει τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης για να γεμίζεις στο 50% μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, το Nokia 7.1 έρχεται με διπλή κάμερα 12MP + 5MP στο πίσω μέρος με φακούς Zeiss και τεχνολογία Dual PDAF (Phase Detection AutoFocus) για ακριβή και ταχύτατη αυτόματη εστίαση σε έντονο ή χαμηλό φωτισμό. Υποστηρίζεται το περίφημο bokeh effect για εξαιρετικές λήψεις πορτραίτων, ενώ στις λήψεις video ενεργοποιείται το ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης (E.I.S.).

Το νέο περιβάλλον χρήσης της κάμερας σου δίνει απόλυτο έλεγχο των ρυθμίσεων λήψης (White Balance, ISO, Aperture, Shutter Speed) στο Pro Camera Mode. Η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης στην εμπρόσθια κάμερα φέρνει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και 3D animated φίλτρα, ενώ δεν λείπουν οι #bothies (ταυτόχρονες λήψεις και με τις δύο κάμερες), η πρόσβαση στο Google Lens και οι Motion Photos.

Να σημειωθεί ότι το Nokia 7.1 είναι και αυτό μέλος του προγράμματος Android One και έρχεται με καθαρό λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie.

Το Nokia 7.1 θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο σε εκδόσεις 3GB + 32GB (€319) και 4GB + 64GB (€349).

Update: Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει στα €399.

This slideshow requires JavaScript.

Loading