Επίσημο: Το Nokia 808 PureView είναι η τελευταία Symbian συσκευή από τη Nokia

Symbian RIP

Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά πλέον είναι επίσημο. Το Nokia 808 PureView ήταν η τελευταία συσκευή της εταιρείας με λειτουργικό σύστημα Symbian, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην αναφορά της για τα οικονομικά αποτελέσματα του Q4 2012.

"Κατά τη μετάβαση μας στο Windows Phone μέσα στο 2012, συνεχίσαμε να προσφέρουμε συσκευές με Symbian. Το Nokia 808 PureView, μια συσκευή που επιδεικνύει τις δυνατότητες μας στο θέμα της κάμερας και η οποία κυκλοφόρησε στα μέσα του 2012, ήταν η τελευταία συσκευή Symbian από τη Nokia"

Εξάλλου, η Nokia ανακοίνωσε ότι πούλησε μόλις 2.2 εκατ. συσκευές Symbian μέσα στο Q4 2012, μισές δηλαδή από τις 4.4 εκατ. συσκευές Windows Phone που διατέθηκαν το ίδιο διάστημα, με τη μείωση φυσικά να οφείλεται στο γεγονός ότι σταμάτησε η υποστήριξη του εδώ και αρκετό καιρό, αλλά και στη μεταπήδηση στα iOS, Android. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Symbian ήταν το κυρίαρχο mobile λειτουργικό σύστημα μέχρι το 2011.

Τέλος, η Nokia παρουσίασε κέρδη ύψους €439 εκατ. στο Q4 2012, αλλά συνολικά κατέγραψε απώλειες €2.3 δισ. μέσα στο 2012. Πάντως, μετά από αρκετό καιρό κατάφερε να επιδείξει κερδοφορία.

[Nokia]

Loading