Έτσι κατάφερε η HMD Global να αναβαθμίσει γρήγορα τα Nokia smartphones στο Android 9.0 Pie

Μέσα στα 2 (και κάτι) χρόνια ζωής της HMD Global, η εταιρεία έχει καταφέρει να ξεπεράσει τους περισσότερους ανταγωνιστές της στο κομμάτι των αναβαθμίσεων του λειτουργικού συστήματος των Nokia smartphones της.

Αν αναρωτιέστε πως το έχει καταφέρει αυτό, ενώ μεγάλα ονόματα του χώρου ακόμα δεινοπαθούν για να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις που δίνουν στους καταναλωτές, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο infographic που παραθέτουμε στη συνέχεια και το οποίο αποκαλύπτει τη διαδικασία που ακολουθεί η HMD Global.

Όπως θα δείτε, η εταιρεία τήρησε ένα στάνταρ χρονοδιάγραμμα για τη βελτιστοποίηση των συσκευών της για την έλευση του Android 9.0 Pie, το οποίο ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες όταν η Google μοίρασε τον κώδικα στους κατασκευαστές επεξεργαστών. Οι τελευταίοι έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν τους επεξεργαστές που θα υποστηρίζουν την αναβάθμιση κατά προτεραιότητα, επομένως, οι καθυστερήσεις που παρατηρούμε σε κάποια smartphones δεν είναι πάντοτε υπαιτιότητα της εταιρείας που τα κατασκευάζει.

Η ενσωμάτωση των "ξεχωριστών" και αποκλειστικών λειτουργιών στα Nokia smartphones που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Android One γίνεται ουσιαστικά στο τρίτο στάδιο της διαδικασίας, για να περάσουν στη συνέχεια στις διάφορες δοκιμές (σε εργαστηριακό επίπεδο και σε beta).

Μ' αυτά και μ' αυτά, η HMD Global έχει καταφέρει να αναβαθμίσει ήδη 8 smartphones της στο Android 9.0 Pie, με τελευταίο μοντέλο το Nokia 8 Sirocco όπως είδαμε πριν από μερικές ημέρες. Προφανώς, δεν υπάρχει μυστική συνταγή, αλλά η απουσία bloatware εφαρμογών και του custom skin εννοείται ότι βοηθούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

[via]

Loading